Szenzációs éjszakai fotó készült: képen az első börzsönyi farkas!

Valószínűleg az első börzsönyi farkasról készített egy kicsit homályos és szürke fotót néhány napja a Duna-Ipoly Nemzeti Park kamerája. A közösségi oldalukon közölt felvételen egy lopakodó állat látszik. Hogy pontosan melyik részen sikerült lencsevégre kapni a farkast, azt nem közlik.

“Vannak a farkasokhoz megszólalásig hasonló kutyafajták, illetve akár hibridek is előfordulhatnak, de figyelembe véve a farkasok börzsönyi jelenlétére vonatkozó egyéb bizonyítékokat, a DNS mintákat is beleértve, melyek 2017 decembere óta összegyűltek, nagy biztonsággal ki lehet jelenteni, hogy a képen látható kutyaféle egy farkas” – írják.

Korábban több videó is készült Zselykéről, amely igazolja a farkasok aktív, állandó jelenlétét az Északi-középhegységben. A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szerint e ragadozók jelenléte természetvédelmi szempontból rendkívül előnyös. A farkas vadon élő példányai elkerülik az embert, szinte soha nem pillanthatjuk meg őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A személyi kedvezményhez szükséges orvosi igazolásról

Magyarországról egyes szakmai vélemények szerint soha nem tűnt el teljesen a farkas, a Kárpátokhoz tartozó Északi-középhegységben mindig előfordult néhány portyázó egyed. Bár azokon a vidékeken, ahol előfordul, a háziállatokat kerítéssel, pásztorral és kutyával védelmezik, a farkasokkal való együttélés Európa számos országában a hétköznapok része. ♦

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!