Tragédia a Duna-parton: állítólag úszni sem tudott a vízbe fulladt fiú

Egy tizenhat éves szécsényi fiú fulladt a Dunába Vácnál szerdán – erősítette meg a TV2. A kereskedelmi csatorna híradójának nyilatkozó szemtanú, aki látta az ötfős társaságot megérkezni a partra, azt mondja, úgy tudja, egyik fiú sem tudott úszni.

Janik József horgászni indult, de amikor megérkezett, már a katasztrófavédelem szakemberei helikopterrel is keresték a fürdés közben elmerült fiút. Nem sokkal később megérkeztek a búvárok is, akik szisztematikusan fésülték át a medret.

– A többi srác, amikor látták, hogy a társuk eltűnt a folyóban, elment a partról – állítja Janik József. Szerinte, ha a holttestet a víz besodorja a közelben lévő sóderkirakodó alá, lehet, hogy soha nem találják meg.

Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője azt nyilatkozta a tévének, hogy mintegy egy órás keresés után találtak rá a fiú holttestére, a Váci Napló értesülései szerint a Kompkötő sziget közelében. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig hozzátette: sajnos már esély sem volt az újraélesztésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: Kriksz István áthelyezné a hajléktalan szállót

A tévéfelvételek szerint a fiúk olyan helyen fürödtek, ahol nem lett volna szabad. Ráadásul most a Duna alacsony vízállása miatt megváltoztak a korábban esetleg már kitapasztalt mederviszonyok, néhány méter után hirtelen mélyülhet, s az is gyakori, hogy a part közelében erős sodrás alakul ki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!