Vácon most ingyenesen regisztrálják a biciklidet a BikeSafe adatbázisba

Sajnos egyre több méregdrága kerékpárt lopnak el, ám egyre többen próbálják megelőzni a bajt azzal, hogy regisztrálnak a BikeSafe rendszerbe. Ennek segítségével ugyanis sokkal nagyobb az esély, hogy az elkötött bringát megtalálják.

Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpárt minden évben megtalál a rendőrség, de nyilvántartás híján nem tudják, ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket.

Az adatbázist a BikeSafe honlapot is fenntartó alapítvány működteti, s a rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztették és alakították ki, országos hozzáférést biztosítva minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja a regisztrálók adatait, az 1992 óta működő közbiztonsági alapítványunk pedig garantálja, hogy adatokat semmilyen reklámcélra nem adják ki és nem használják fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Fájóan őszinte vagy éppen humoros dalok a dómban

A regisztráció egyszeri díja bruttó 900 forint. Most azonban ingyenesen tehetik meg a váciak és a környéken élők, akik a regisztrációval egy időben vagyonvédelmi tanácsadáson is részt vehetnek. További érdekes részleteket itt olvashatnak.

A regisztrációra a legközelebbi lehetőségek:

–  augusztus 28-án 14-17 óra között: Nagymaros, Fő tér

–  augusztus 29-én 14-17 óra között: Vác, Március 15. tér

–  augusztus 30-án 10-13 óra között: Vác, Duna-part (Zenepavilon)

A regisztrációra mindenki vigye magával kerékpárját (amennyiben rendelkezik vele, a kerékpár számláit is) és fényképes igazolványát.

Tavaly szeptemberben a Váci Napló is írt arról, hogy a vasútállomás melletti parkolóból több kerékpár is letűnt. Annak ellenére, hogy tulajdonosaik odaláncolták a tartókhoz őket.

A váci rendőrök az utóbbi években több biciklitolvaj bandát fogtak el. A piarista gimnázium udvaráról ellopott kerékpárt, amely az akkori igazgatóhelyettesé volt, ráadásul elég csúnyán át is festették, de előkerült. A tolvajról a biztonsági kamera képet is készített.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hajnali csillaghullást fotóztak ma a váci klubtagok

Volt rá példa, hogy egy elhagyott, korábban ellopott bicikli gazdáját kereste a rendőrség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!