A vezetők figyelmét elvonó okokat is kutatja a rendőrség

Szeptember 17-én kezdődött és 22-ig tart a Biztonság hete  elnevezésű programsorozat figyelemfelhívó céllal, a baleset-megelőzés jegyében. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Váci Rendőrkapitányság komoly hangsúlyt fektet a bűn- és balesetmegelőzésre. A jelzett időszakban  lehet fokozott közúti ellenőrzésekre számítani Pest megye, így városunk útjain is.

A legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető. Erre kívánja ráirányítani a figyelmet  az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége közös kezdeményezésükkel.

A Biztonság Hete idén a Biztosítás Világnapjához, valamint a TISPOL (European Traffic Police Network) által meghirdetett EDWARD Day-hez (European Day Without a Road Death) is kapcsolódik. A cél a gyermekek, a családok biztonságának megerősítése, mind a közutakon, mind az otthonokban, azaz a mindennapok minden egyes mozzanatában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A TISPOL (European Traffic Police Network) az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata, melyet az Európai Közösségek Bizottsága kezdeményezésére 1996-ban hoztak létre. A szervezet  éves ellenőrzési terve alapján 2018-ban több közúti ellenőrzés várható. Ezek az ellenőrzések alapvetően az olyan nemkívánatos járművezetői magatartások ellen irányulnak, amelyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik Európa útjain, megfelelnek a közösségi közlekedéspolitikai elvárásoknak, és hozzájárulhatnak ahhoz a célkitűzéshez, hogy csökkenjen a közúti halálos áldozatok száma.

A tagállamok képviselői által elfogadott tervek alapján 2018-ban az európai rendőrök ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök (a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek) használatát, a sebességhatárok megtartását, fellépnek az ittasan, illetve drog hatása alatt vezetőkkel szemben. Ellenőrzik a tehergépkocsikat és autóbuszokat. Új elemként idén első alkalommal hirdették meg azt az ellenőrzést, mely a járművezetők figyelmét elvonó tényezők felderítését és visszaszorítását tűzi ki céljaként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

„Reméljük a programsorozat eredményes lesz, a balesetek száma és kimenetelének súlyossága csökkenni fog. Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Váci Rendőrkapitányság” – olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments