Diszkóbaleset a Duna-parton – ez most bemutató volt

Egy diszkóbaleset sérültjeinek mentési bemutatójával vette kezdetét Vácott a Mobilitási Hét hétfőn délelőtt. A vár alatt, a Duna-parton több iskola diákjainak jelenlétében tartott szimulációs gyakorlaton a mentők, a tűzoltók és a rendőrök összehangolt munkáját láthatták a jelenlévők. A rendezvényt Mokánszky Zoltán alpolgármester nyitotta meg, felhívva a diákokra leselkedő veszélyekre a figyelmet.

A történet szerint egy autó, amelyben diszkóból hazatérő fiatalok utaztak, balesetet szenvedett. A kocsit vezető fiatal, aki ittas volt és minden jel szerint drogot is fogyasztott, könnyű sérülésekkel megúszta, míg egyik társát súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a jármű harmadik utasa viszont a helyszínen meghalt.

A gyakorlaton elhangzott történet egy részlete

A „baleset” helyszínére szinte egyszerre érkeztek meg a mentők és a tűzoltók, nem sokkal később pedig a rendőrök. A lánglovagok gyors és szakszerű munkával kiszabadították a roncsba szorult embert, akit a mentők elláttak és kórházba szállítottak. Utoljára emelték ki a balesetben elhunyt fiatalt, akit fekete ponyvával letakarva a fűre helyeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

A tűzoltók végül felgyújtották a roncsot és egy oltási bemutatót is tartottak.

A történéseket két szakember, Rusvay Balázs, a váci mentőállomás vezetője és Del Medico Mihály alezredes, a Váci Rendőrkapitányság balesetmegelőzéssel foglalkozó alezredese kommentálta, segítve ezzel a nézők eligazodását a gyorsan pergő eseményekben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments