Elsöprő magyar sikerek a verőcei szkander világkupán

Szárnyaltak a magyar szkanderesek a Verőcén megrendezett Judgement Day elnevezésű világkupán! A nemzeti csapat tagjai – az összes korosztályt beleszámítva – 26 aranyérmet szereztek, ezenkívül 13 ezüsttel és 22 bronzéremmel gazdagították medálgyűjteményüket – mondta Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitány.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint a nemzetek versenyét Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve Horvátországot (129 pont) és Olaszországot (67 pont).

„Fantasztikus hangulatú versenyt láthatott a közönség Verőcén. Négy asztalon zajlottak a küzdelmek és a válogatott magja ezúttal is kimagaslóan teljesített” – értékelt a szövetségi kapitány.

A világkupa küzdelmeit a helyszínen tekintette meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is. A sportvezető kiemelte: világszínvonalú eseménynek volt szemtanúja.

„Elismerés a szervezőknek, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi mezőnyt láthattunk versenyezni. Külön köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát és a Konzuli Főosztályt, hogy a vízumigényes országokból érkező delegációk számára biztosították a zökkenőmentes beutaztatást. Sokat elárul a sportágról, hogy a paraversenyzők ugyanolyan segítséget és figyelmet kapnak a hazai szövetségtől, mint bármelyik válogatott szkanderos. Jó volt látni ebben a közegben a sportolók egyenrangúságát” – mondta Bóné Zoltán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A magyar szkander-válogatott következő nagy megmérettetése a világbajnokság lesz, amelyet Törökországban rendeznek meg. A magyar csapat október 12-én utazik a vb-re. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments