Foci: kemény meccs a ZTE ellen, egy vácit kórházba szállítottak

A Hódmezővásárhely elleni hétvégi 3–1-es Magyar Kupa-siker és továbbjutás után elindult az erőltetett menet a Vác FC NB II-es csapata számára – a mieink tizenkét nap leforgása alatt négy bajnokit is játszanak! Az első erőpróbára szerdán a ZTE ellen került sor Óbudán.

A váciak nyár óta regnáló trénerének, Zoran Szpisljaknak igazán presztízsmeccset jelentett a ZTE elleni bajnoki, hiszen a szakember az előző bajnokságban sokáig a zalaiak vezetőedzője volt, de a 19. forduló után, a Mosonmagyaróvártól elszenvedett 3–1-es vereséget követően megvált tőle a klubvezetőség.

Az első lehetőség a 26. percben alakult ki, ekkor Barczi Dávid baloldali beadását Zoran Lesjak fejelte kapura, de Halasi Péter óriási bravúrral a bal kapufára tenyerelte a labdát! A szünet után a mieink váltak veszélyesebbé, sőt a 63. percben meg is szereztük a vezetést Kákonyi Dániel remek lövésével. A ZTE ekkor ébredt fel igazán, elsősorban a második félidőre feljavuló Babati Benjamin révén sokszor veszélyt teremtett a kapunk előtt és Halasinak többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja kapuját a góltól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Babati azonban egy esetben durvaságáról is tanúbizonyságot tett, az őt fellökő Földi Máté arcába odacsapott, de a kiállítás elmaradt. A 85. percben sajnos megszületett az egyenlítés, egy beadás után ide-oda pattogott a labda, végül a jókor jó helyen álló Balázs Zsolt combjáról a kapuba vágódott.

A ráadásban aztán Babati elesett Földi mellett a büntetőterületen belül, de szerencsénkre a játékvezető nem látott szabálytalanságot, így 1–1-es döntetlennel ért véget a harcos, jó színvonalú meccs.

„Az eddigi legkeményebb mérkőzésünk volt a mai – értékelt a találkozó után a váci gólszerző, a 29 éves Kákonyi Dániel. – Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, amely zömében sikerült is, de látszott, hogy a zalaiak készültek ellenünk. Bár én ebben a szezonban futballoztam már jobban is, nem vagyok elégedetlen, mert Halasi Péter bravúrjainak is köszönhetően ikszeltünk. A gólomnál Tóth Gergelytől kaptam egy passzt, majd Varga Szabolccsal kényszerítőztem, a visszakapott labdát pedig egy csel kíséretében áttettem a bal lábamra, végül a hosszú sarokba tekertem. Most tizenkét nap alatt négy bajnokit is játszunk, ezeken nyolc ponttal elégedett lennék.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A Vác pozitív sorozata tehát tovább folytatódott a ZTE ellen, a két csapat utóbbi hat meccséből háromszor a mieink győztek, míg háromszor döntetlen született.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Szekszárdi Tamás a második félidő elején összefejelt Novák Csanáddal, a váci középpályást kórházba szállították és minden bizonnyal agyrázkódást szenvedett. (fotó: zaol.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments