Ha október, akkor Múzeumok Őszi Fesztiválja Vácott is (frissítve)

Családi délelőtt közös játék készítéssel, izgalmas séta Vác izraelita temetőiben, rendhagyó borkóstoló, pedagógusok napja, múzeumpedagógiai foglalkozás a néprajzi gyűjtemény tárgyaival – ezek a Tragor múzeum rendezvényei a az idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Október 6. szombat, 10.00-13.00, Görög Templom Kiállítóterem

„A játék… csodaszép és csodajó…  – családi délelőtt a múzeumban

10.00 Kurátori tárlatvezetés a „Kör, kör, ki játszik?” – falusi és városi gyerekek élete és játékai című időszaki kiállításban, majd közös játék a múzeumpedagógiai térben bemutatásra kerülő közösségi játékokkal

11.00 Őszi múzeumi rajzpályázat eredményhirdetése családi délelőtt keretében

10.00 órától folyamatosan a Görög Templom előtti múzeumudvaron (jó idő esetén):

– Juhász András fafaragó, népi iparművész játékkészítéssel egybekötött bemutatója

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

– múzeumpedagógiai foglalkozás keretében közös játékkészítés különböző anyagokból

Ingyenes program!

Október 14. vasárnap, 10.00 (módosítva október 7-ről!)

Izraelita temetők Vácott

Különleges múzeumi séta, nem mindennapi, közönségtől elzárt, titokzatos helyszíneken. Találkozó a váci vasútállomás épülete előtt.

Ingyenes program!

Október 9-10-11. kedd – szerda – csütörtök, 9.00-13.00

Tragor Ignác Múzeum központi irodaépület (Zrínyi u. 41/a)

„Itt van az ősz, itt van újra…”

Őszi tevékenységeket, hagyományokat bemutató múzeumpedagógiai foglalkozás előre bejelentkezett iskolai osztályok számára, sok-sok tárggyal a múzeum néprajzi gyűjteményéből, kézműves alkotással fűszerezve. Részvételi díj: 500 Ft/diák.

A program különlegessége, hogy néprajzi gyűjteményünk tárgyai jelenleg kiállítás keretén belül nem elérhetőek vendégeink számára, így viszont most a foglalkozásokon résztvevők több féle tárgytípussal és tárgycsoporttal is megismerkedhetnek – például a kenderfeldolgozás, szőlőművelés és pásztorkodás tárgyaival.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Előzetes regisztrációhoz kötött program! Bejelentkezés: 2018. szeptember 10-30 között, Kis Bernadett múzeumpedagógusnál: kis.bernadett@muzeumvac.hu; 06-30/555-7306.

Október 27. 15.00-17.00

„Jó bornak nem kell cégér”

Pannónia Ház Kiállítóhely/Középkori Pince Kiállítóhely

15.00 Szőlő és bor, két atyafi – Csukovits Anita néprajzkutató előadása

15.30 Váci és Vác környéki borok kóstolója a Fónagy István sommelier, a Váci Vendégvárók Egyesületének elnöke vezetésével

Vác és térsége valamikor virágzó borvidék volt, mezőgazdaságának egyik fő ágazatát a szőlőtermesztés jelentette. Sajnos az 1880-as években megjelent filoxéra után a váci borvidék gyakorlatilag teljesen eltűnt a térképről. Programunkkal egyrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a napjainkban újjáélődő váci borászatra, valamint felidézzük a régi idők dicsőséges szőlőkultúráját.

November 8. 13.00-16.00 óra

Pannónia Ház Kiállítóhely/Köztársaság út 19.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Információs délután óvodapedagógusok és pedagógusok számára, melyen kötetlen szakmai beszélgetés keretei között vendégeink megismerkedhetnek megújult múzeumpedagógiai kínálatunkkal és aktuális kiállításainkkal. (képünkön: Szüret Vác vidékén – Canzi Ágost Elek festménye)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments