Kézilabda: a régi synergonosokat köszöntötték a pályán

Volt egyszer egy kézilabda csapat, amely győzelmeinek nagyon sokat tapsolhattak a váci szurkolók. A Synergon SE éppen húsz évvel ezelőtt játszotta első NB I-es mérkőzését, miután az 1997/98-as szezonban a Synergon SE Vác NBI/B-s csapata megnyerte a bajnokságot, s ezzel jogot szerzett a legmagasabb osztályban való indulásra.

A kerek évfordulóra emlékezve a váci lányok által a most kezdődött bajnokságban lejátszott első hazai meccs szünetében köszöntötték a synergonsokat.

Nem tudott ugyan mindenki eljönni e rendkívüli és ünnepélyes alkalomra, de sokan ott voltak a pályán, többek között Csenki Csilla, Horváth Lívia, Szalóczy Zsolt, Lánczos Krisztina, Gyetván Krisztina, Veszeli Judit, Lázár Ildikó, Siti Eszter, Kovácsné Birkás Anikó, Bartus Judit, Ottó Katalin.

A dolog pikantériája, hogy húsz évvel ezelőtt pont az ellen a DVSC ellen játszották első NB I-es meccsüket a hölgyek, amelynek akkor tagja volt a mai váci klubelnök, Kirsner Erika is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

– Ott, a pályán állva sok emlék tolult fel bennem, ezek olyan szép pillanatok, amelyek maradandóak – mondta a Váci Naplónak Szalóczy Zsolt, aki akkor a Synergon vezetője volt és váciként úgy gondolta, támogatásra érdemes a női kézilabda. – A legtöbb akkori játékost meglehetősen régen láttam, így örömteli volt a találkozás. Úgy emlékszem, egy nagyon összetartó, jó csapatunk volt és ez meghozta a sikert, a feljutást. Még ma is köszönet jár mindenkinek, akik segítettek bármilyen módon, mert nélkülük nem érhettünk volna el ilyen eredményt. Az pedig külön öröm, hogy az általunk lefektetett alapokon a váci női kézilabda továbbra is sikeres, csapatunk a Synergon feljutása óta az első osztályban szerepel.

Az informatikában akkoriban jelentős piacokat megszerző Synergon évekig állt a csapat mögött, s bár a pontos összeget ma már nem lehet kideríteni, tény, hogy nagyon sokat, milliókat költöttek a kézilabdára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Szalóczy Zsolt azokban az években gyakran járt ki a meccsekre, mostanában erre munkája és más elfoglaltsága miatt nincs ideje. De nem áll tőle messze a sport, már évek óta teniszezik. (fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments