Laller célba ért, Kárpáti Pétert a nyakmerevítő taglózta le

A pénteki 10 és a szombati 160 kilométer után két rövid szakasszal zárult a Baja Poland, ám a váci Laller Racing Dakar Team magyar indulói közül csak az egyik tudta befejezni a világkupát. A táv rövidsége ellenére Horváth Lajost keményen megdolgoztatta a terep, míg Kárpáti Péter a szombati bukásával járó fájdalmai okán kihagyni kényszerült az utolsó napot.

Laller a verseny végeztével elégedetten nyilatkozott, pontosan azt várta a lengyel futamtól, amit kapott.

„Nagy kihívást okozott a verseny helyszíne, ami egy katonai gyakorlóterep volt, de örömmel vettem az akadályokat. Szombaton jót játszottunk az extrém mély, néhol fél métert is jócskán meghaladó homokban. Az autók után engedték el a mezőnyünket, így rendesen kijárt talaj várt bennünket, de semmi okom nem lehetett a panaszra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Negyedik lett az NB II-es női együttes

Vasárnap a prológ helyszínén kezdtük a napot, aztán mélyhomokos, erdős terepet adtak alánk, ami már nem annyira ízlett, mivel több helyen is gigantikus, autónagyságú nyomokkal kellett megküzdeni. A zárószakasz viszont tempós, jól motorozható volt, azt nagyon élveztem.

Klassz szervezés, gyönyörű szervízpark, brutális pályák – akárcsak a HunGarian Bajan -, ezt kaptuk, ilyennek kell lennie egy világkupa futamnak. Külön öröm és hatalmas megtiszteltetés volt számunkra Xavier Gavory Dakar sportigazgató csapatunknál tett látogatása!” – zárta mondandóját a Dakart kétszer is megjárt Horváth Lajos „Laller”, aki összetettben a középmezőnyben végzett.

Kárpáti Péter ügyesen versenyzett, ám egy autók által kiforgatott gyökér megpecsételte a sorsát. Bukás lett a vége, ennek ellenére szombat este még biztos volt abban, hogy rajthoz állhat és befejezheti a lengyel Baja-t:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csak asszisztálni tudtunk a Dunaharaszti bajnokavatásához

„A pénteki prológ után nagy kedvvel vágtam neki a hosszú távnak, aztán szombaton, a nap második felében sikerült egyet bukfencezni. A hátralévő etap így nem esett jól, de befejeztem és a történtek ellenére feltett szándékom volt, hogy végigmegyek. Ám vasárnap virradóra nem bírtam aludni a fájdalomtól, ez pedig sajnos megpecsételte a sorsom.

A bukásomkor a nyakmerevítő megütötte a mellkasom, plusz a nyakam is fájt, nehezemre esnek a hirtelen mozdulatok, ezért úgy döntöttem, hogy biztonsági okok miatt kihagyom az utolsó napot. Bár nem vagyok jókedvű, de a lényeg, hogy nincs nagyobb bajom. Ebből is lehet és kell is tanulni, megyünk tovább a megkezdett úton.” – összegzett Kárpáti Péter. (képünkön: Laller és Xavier Gavory – fotó: Pataky Péter) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments