Láncfűrésszel támadt ikertestvérére az építkezésen

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére, megsebesítve őt. A bűnügy gyanúsítottja, egy férfi  szeptember 11-én az ikertestvérével egy építkezésen dolgozott Gödön.

Délután a gyanúsított testvére, a bűnügy sértettje hazaküldte a férfit pihenni. A gyanúsított erre felvett egy láncfűrészt, beindította, a testvére felé indult és felé csapott a működő fűrésszel. A sértett hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte.

A sértett ekkor lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. Sikerült neki a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a sértett elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendőrség: Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók!

A gyanúsítottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök.

A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el a hátán és a karján. Az, hogy súlyosabb következménye nem volt a gyanúsított tettének, a sértett aktív védekezésének és annak volt köszönhető, hogy el tudott menekülni.

Az emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve a tanúkat megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindez enyhébb kényszerintézkedéssel nem, kizárólag a letartóztatás elrendelésével akadályozható meg. A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments