Női kézilabda EHF Kupa: magabiztos váci továbbjutás

A GVM Europe-Vác hazai pályán 18 góllal legyőzte az izraeli Makkabi Arazim Ramat Gan csapatát vasárnap, a női kézilabda EHF Kupa-selejtező első fordulójának visszavágóján, így kettős sikerrel jutott tovább. Az izraeli klub feladta a pályaválasztói jogát, ezért játszották a szombati első meccs után a visszavágót is Vácott. Eredmény, női EHF Kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó: Makkabi Arazim Ramat Gan (izraeli) – GVM Europe-Vác 27-45 (14-19).

A Vác legeredményesebb játékosai: Szondi 11, De Souza 8, Diószegi 7. Továbbjutott a Vác, kettős győzelemmel, 84-54-es összesítéssel.

A váciak magabiztosan győzték le (39-27) az izraelieket a párharc első meccsén, szombaton, a visszavágót viszont meglepően gyengén kezdték (3-7). Ekkor Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért, és a folytatásban csapata egy 10-0-s sorozattal fordított, illetve ellépett riválisától, majd a szünetben már öt góllal jobban állt (19-14).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A második félidőben fölényessé vált a hazaiak vezetése, bár a Makkabi továbbra is igyekezett szervezetten kézilabdázni, a Vác a fiatalok és a cserejátékosok pályára küldésével is rendkívül magabiztosan győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa az izraeli beálló, Shani Rahel Levinkind volt 13 góllal.

A váciak ellenfele a következő körben a Siófok lesz. A mezőnyhöz a magyarok közül a Dunaújváros és az Érd csatlakozik még. A csoportkör eléréséhez a Vácnak még két párharcot kell megnyernie. (fotó: Origo)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments