Péntektől Verőcén tartják az első Természetjáró Fesztivált

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 7. és 9. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várják a természetbe vágyókat Verőcére.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

A Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térségében a három nap alatt közel 100 túra közül választhatnak kedvükre valót a fesztiválra érkezők. A szervezők a gyakorlott túrázóktól a gyerekekkel kirándulni vágyókig, mindenki számára kínálnak érdekes és teljesíthető túrajavaslatot: családi távok, különböző kombinált (például kerékpáros és gyalogos, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasút, stb.), valamint tematikus túrák közül lehet válogatni. A programban szerepel teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetések, gyógynövénytúrák, nordic walking túrák, közösségi futás vagy akár plogging (szemétszedő kocogás) is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A váci zsidóság emlékei – várják a még fellelhető régi dokumentumokat, fotókat

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, kitelepül számos zöld civil szervezet, de lesznek filmvetítések, természetvédelmi fotókiállítás, illetve a természetjáráshoz, környezettudatos életmódhoz, hulladékcsökkentéshez kötődő előadásokon és workshopokon is részt vehetnek a Verőcére kilátogatók.

A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedők, 3D barlangi vetítés, csillagászati bemutató mellett a helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség (kalandpark, méta, jóga, teqball stb.) közül választhatnak kedvükre valót.

A jó hangulatról péntek este a Mongooz and The Magnet, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák gondoskodnak, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a táncolni vágyók a Vegas Showband muzsikájára rophatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közmeghallgatás a gödi Samsung bővítéséről - bekiabálásokkal

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

A fesztiválon való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, illetve a létszámlimites programokra regisztrálni kell. A napijegy 1000 Ft-ba, a háromnapos hétvégi bérlet 2000 Ft-ba kerül, amellyel az összes program látogatható. A 18 év alattiaknak a rendezvény ingyenes, de számukra is kötelező a regisztráció. A túrákon és az egyes programokon való részvétel szintén regisztrációhoz kötött.

A rendezvény kiemelt támogatói a Magyar Turisztikai Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, arany fokozatú együttműködő partnerei a Szerencsejáték Zrt. és az Intersport.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jótékonysági női kupa a Zöld Menedék javára

További információ és jegyvásárlás: www.termeszetjarofesztival.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments