Tegnap még nyár volt nálunk, ma meg itt van az ősz

Szinte minden átmenet nélkül jött el az ősz. A lassú időjárásváltozás helyett drasztikusan, viharos széllel, esővel következik be a változás. A szélsőségességben bizonyára nagy szerepe van a már megállíthatatlannak tűnő felmelegedésben, amelynek még ennél is súlyosabb következményei lehetnek.

Az Időkép előrejelzése szerint szombat reggel északnyugat felől hidegfront érkezik erős, viharos északi-északnyugati széllel, esővel, záporokkal, keleten délelőtt akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Délután főként keleten és délen várható még eső, és a szél is veszíteni fog erejéből. Este hagyhatja el hazánkat a csapadéktömb. A hőmérséklet 14-18 fok között alakul, de délkeleten 19-23 fokot is mérhetünk. Erős hidegfront érkezik.

Vasárnap hideg reggelre ébredhetünk 4-11 fokig hűlhet a levegő. Napközben változóan felhős idő várható, egy-egy zápor csak kis eséllyel néhol fordulhat elő. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, északon helyenként megerősödik. 19-25 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Hétfő hajnalban újabb hidegfront érkezik erős, többfelé viharos széllel. Észak, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A csapadékzóna a kora esti órákban távozhat délkelet felé, mögötte egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Napközben 14-19 fok valószínű.

A folytatásban szeles, változóan felhős időre készülhetünk. Jelentősebb csapadékra szerdán mutatkozik esély. Hideg hajnalokra, és 15 fok körüli maximumokra van kilátás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments