Új devizahitel-peres hullám indulhat el Magyarországon

Az Európai Bíróság múlt héten hozott döntése újabb devizahitel-perek megindítását hozhatja Magyarországon. A magyar bíróságoknak most annak vizsgálatára nyílik lehetőségük, hogy a hitelt felvevő ügyfelek tisztességes és elégséges tájékoztatást kaptak-e az árfolyamkockázatról.

A devizaperekre szakosodott Téglásy Balázs ügyvéd az InfoRádiónak elmondta, folyamatban lévő pereknél a jogi képviselők már hivatkozhatják is ezt a döntést, azok pedig, akiknek még nincsen perük, de a megváltozott helyzetben úgy gondolják, hogy itt a lehetőség, új érvénytelenségi eljárást indíthatnak.

„Az érvénytelenségi per azt jelenti, hogy a hitelfelvevő az adott kölcsönszerződés bizonyos, tisztességtelennek tartott pontjaira hivatkozva megjelölheti kereseti kérelemként, hogy tekintsék semmisnek a szerződését” – magyarázta az ügyvéd.

Téglásy Balázs legutóbbi információi szerint körülbelül tízezer devizahiteles per van még folyamatban Magyarországon, de az ügyvéd elképzelhetőnek tartja, hogy az érvénytelenségi eljárás lehetősége a devizaperek újabb hullámát indítja el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments