A Zöld Híd mától ismét elszállítja a térségben a szemetet

Gyors ütemben változik a helyzet a Zöld Híd Kft által kavart vihar nyomán. Mint korábban megírtuk, a szemétszállítás felfüggesztésére ugyan reagált a kormány azzal, hogy áttekinti a finanszírozást, ám az érintett települések polgármestereinek egy része a kommunális céget hibáztatja a kialakult helyzetért. Szerintük a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nem vétkes az ügyben.

A vészhelyzetben a katasztrófavédelem közleményt adott ki, amely szerint a hulladék elszállítása a rendelkezés visszavonásáig szükségellátás keretében zajlik. Ez vonatkozik városunkra is – derül ki a listából. Kérik, hogy mindenki a megszokott időben tegye ki a kukáját a ház elé.

Néhány órája a Zöld Híd is közzétett egy szöveget. „Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. október 31-től kezdődően, tehát a mai naptól a tevékenységünket újraindítottuk. A kommunális, azaz a vegyesen gyűjtött, valamint a szelektív hulladékok elszállítását minden érintett településünkön a korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végezzük. Ezért kérjük, a szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki a gyűjtőedényeket az ingatlanaik elé! A hétfői és keddi napon elmaradt szállítások pótlását is szervezzük, ezzel kapcsolatban hamarosan értesítjük Önöket” – írják.

Közlésük szerint a hulladékszállítás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság finanszírozása mellett tudott ismét megindulni. „A műszaki segítségnyújtás folyamatos, lehetővé teszi számunkra, hogy minél gyorsabban a rendelkezésünkre álló kapacitással működhessünk. Az eddigi gyakorlattal ellentétben az NHKV Zrt. is kisegítő járműveket szervezett” – teszik hozzá. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments