Birkózó vb: a Vácról indult Nagy Mihály simán kiesett

Mielőtt a további négy súlycsoport küzdelmei megkezdődtek, már tudtuk, Ligeti Dániel a vigaszágon kikapott orosz ellenfelétől, így elszálltak a bronzos álmok a birkózó világbajnokság mai szabadfogású versenyein – jelentette a Váci Napló tudósítója, Jaberits Zsolt a helyszínről.

Vereséggel indult tehát a nap a Papp László Budapest Sportarénában és vereséggel is folytatódott. Az 57 kilogrammban Farkas Rajmund pontot is képtelen volt szerezni koreai ellenfelével szemben és simán kikapott 6-0 -ra. És a rémálom folytatódott… Előbb az Ukrajnából honosított Asarin Roman szenvedett vereséget a 65 kilóban indiai (9-4), majd a legnagyobb fájdalmunkra a Vácról indult Nagy Mihály (79 kg) is folytatta a sort.

Pontot ő sem tudott elérni, japán ellenfele ezzel szemben kilencet, így aztán nem volt kétséges, kinek a kezét emeli fel a mérkőzésvezető a találkozó végén. Valljuk be, ennél azért jóval többet vártunk a tavaszi oroszországi Európa-bajnokság bronzérmesétől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Négy magyar lépett eddig szőnyegre a mai napon, a mérleg négy vereség.

A ma kezdő három honfitársunknak nincs más dolga, mint szurkolni legyőzőiknek, hogy jussanak döntőbe, ezáltal bevigyék őket a vigaszágra. A sorsunk tehát ismét nem a saját kezünkben van. És így járt a veterán Hatos Gábor (92 kg) is. Egy közepes tudású moldávtól kapott ki pontozással 6-0 -ra. Délután fél egyre az is kiderült, a mai napon már nem látunk több magyart a szőnyegen, hisz mindannyian vereséget szenvedtek.

Csoda kellett volna ahhoz, hogy bárki is eljusson a vigaszágra. Estére kiderült, hogy a Nagy Mihályt legyőző japán Takatani vereséget szenvedett, ez azt jelenti, Nagy nem jutott a vigaszágra, és helyezetlenül zárta a világbajnokságot. A váciaknak ez egy szomorú hír. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments