Decemberben Mikulásfutás, amelyre már most lehet nevezni

Az őszi hideg beálltával, ugye már nem is tűnik olyan távolinak a város legnépszerűbb futóeseménye, a Mikulásfutás? „A versenyt december 9-re, vasárnapra tervezzük, ami még messze van ugyan, de ha most nevezel az időméréses távokra, olcsóbban versenyezhetsz, mint ha a futás előtti napokban csatlakozol a mezőnyhöz. Szeretnénk, ha minél hamarabb kialakulna a mezőny és így mi is jobban tudnánk készülni az év utolsó nagy futórendezvényére” – írja Bíró György főszervező.

„Ha lejössz a Március 15. térre, futhatsz a Mikulással, és választhatsz számos futam közül. Az önkormányzat támogatásával megrendezzük a Mikulásfutás tömegsport versenyt az ovis futással és a bulifutással együtt, ez az előnevezők számára most is ingyenes. Ha a bulifutástól többet, digitális időmérést akarsz, akkor neked a Mikulás Future távokon kell indulnod, mert itt a nevezési díjért cserébe profi versenyen futhatsz” – derül ki a friss felhívásból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A verseny az óvodás futással indul, a kis-, középső- és nagycsoportosok három futamban együtt versenyezhetnek a Mikulással. A befutók célajándékot kapnak, a futamok 1-2-3. helyezettjeit külön díjazzák.

A Mikulásfutás 2,5 km-es bulifutásra továbbra is ingyenes az előnevezés. A célba érés után mindenki célcsokit kap a frissítő mellé, és díjazzák a nemenkénti abszolút 1-2-3. helyen célba érőket. A versenyből az idén sem fog hiányozni a családi futás (emléklappal, sorsolt ajándékokkal), amihez családonként három induló szükséges. A díjak sorát gyarapítja az elmaradhatatlan mountain-bike kerékpár, amit az eredményhirdetésen jelenlévő befutók között sorsolnak ki. Idén is 77 Mikulásfutás póló talál gazdára az előnevezők között.

„A Mikulás Future 5,5, 11, és 22 km-es félmaratoni távjain indulhatsz, profi chipes időméréssel. A verseny után elérhetők lesznek a futók pontos eredményei és letölthetők lesznek a verseny fotói is. A kategóriák 1-2-3. helyezettjét díjazzuk nemenként, korcsoportonként. Az ország többi futóversenyéhez hasonlóan a futamokon a versenyzők előnevezéssel vagy helyszíni nevezéssel, a nevezési díj befizetése mellett tudnak elindulni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Aki az előnevezést kényelmesen, az interneten keresztül intézi, annak nevezését egyedi mikuláspólóval (a félmaratonistáknak technikai pólóval) honoráljuk. Célba éréskor mindenki emlékérmet, célcsomagot kap (és persze egy nagy puszit tüneményes rendezőinktől), hogy emlékezetessé tegyük az év utolsó futóversenyét” – derül ki a főszervező leveléből.

Mikuláskor is megrendezik a négy fős félmaratoni váltót. Keresd hát meg azt a három barátodat, akikkel leginkább szeretnél futni, és nevezzetek együtt. A csapat minden tagja a Március 15. téren váltja a másikat, ahol felkészülhet a futásra. Ha jól csináljátok, négyen együtt félmaratonisták lehettek a Mikulásfutáson is! – hívják fel a figyelmet.

Előnevezés, versenykiírás és verseny egyéb fontos tudnivalói a www.futavac.hu honlapon megtalálhatók.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments