Ingyenes musical Vácon: Anna karácsonyi csodája

Az Anna karácsonyi csodája című musical idén 24 ország 32 városában kerül bemutatásra Európában. A szervezők most először hozzák Vácra a darabot, melyet november 10-én láthatnak ingyenesen az érdeklődők a Madách Imre Művelődési Központban.

„Az a célunk, hogy örömet szerezzünk az embereknek” – hangsúlyozzák az Anna karácsonyi csodája szervezői.

Az egésznek az előtörténete az, hogy Dél-Koreában már hosszú ideje létezik a Gracias kórus, amely mostanra nagyon sok nemzetközi hangverseny fődíját nyerte el, és ez a kórus körülbelül 10 éve karácsonyi kantátaturnét tart Dél-Koreában, illetve Amerikában. Ez minden évben körülbelül egy hónapot ível át mindkét helyszínen, ezalatt körülbelül 25-30 várost járnak körbe.

A turné akkora sikert aratott, hogy hagyománya lett. Ezt a turnét az IYF szervezi, aminek van egy tengerentúli önkéntes programja, melynek keretében dél-koreai egyetemisták egy évre kimennek önkénteskedni világszerte több mint 85 országba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

2016-ban döntött úgy az IYF, hogy az önkéntesekkel együtt Európa főbb városaiban is bemutatják a karácsonyi kantáta-turné második felvonását, egy musicalt, amely a Karácsonyi csoda címet viseli, és egy Anna nevű lánynak a történetét mutatja be. Ezt láthatják a nézők Európa több országának főbb városaiban, minden esetben ingyenes belépést biztosítva a résztvevőknek.

„Az a célunk, hogy szeretnénk karácsony előtt egy olyan előadást szervezni az adott városokban, ahol két órát örömök között tölthet el a közönség. Nagyon sok jó előadás van ebben az időszakban, de a legtöbb fizetős, és sokaknak nem adatik meg a lehetőség, hogy eljussanak egy olyan programra, amit színvonalasnak lehet nevezni. Illetve nagyon fontosnak tartjuk a karácsony igaz üzenetét is átadni, amellett, hogy hangsúlyozzuk a család szeretetének fontosságát” – fogalmazták meg a szervezők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Magyarország már a kezdetektől, tehát 2016-tól részese a programnak. Tavaly és tavalyelőtt Budapesten került megrendezésre a műsor, idén először Vácon mutatják be a musicalt. Minden évben az Anna karácsonyi csodáját adják elő. A történet azonban mindig egy picit változik, pont azért, hogy újat tudjanak adni a közönségnek.

Magát a musicalt mindig a dél-koreai önkéntes csapat adja elő, viszont a musicalt megelőző produkciókat – klasszikus zenei bemutató, táncok, énekek – mindig helyi előadók mutatják be, akiket az IYF kér fel, és önkéntes jelleggel lépnek fel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments