Jön a tél, meleg holmikat vár a váci hajléktalanszálló

Szombaton rendezték a Rákóczi téren lévő hajléktalanszálló nyílt napját, amelyet az idén John Marshall, a Vác FC tulajdonosa támogatott. Mellette még számos segítő sorakozott fel a szervezők mellé, így volt vetélkedő, zenés program és a téren felállított kis sátornál ruhaosztás is.

Nem ez volt ez első nyílt nap, az elmúlt esztendőkben rendszeresen lehetőséget adtak arra, hogy az érdeklődők betekinthessenek a hajléktalanszállón élők életébe, az őket segítő szakemberek munkájába – mondta a Váci Naplónak Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Házának igazgatója.

„Ez a nyolcadik nyílt napunk, és örömünkre az idén John Marshall, a váci focicsapat tulajdonosa vállalta, hogy a rendezvényt pénzzel és más módon is segíti. Közreműködésével kapták a résztvevők az ebédet, egy skót ételt, de hoztak ruhaadományokat és felajánlották a szálló lakóinak, hogy aki szeretne elmenni meccsre, annak ezt ingyen biztosítják.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Szerencsére a hétköznapokban is több segítője van az intézménynek, egy nagy áruházlánctól minden nap pékárút kapnak, egy cukrászda alkalmanként süteményeket ad, ám gyakori, hogy civilek kopogtatnak be hozzájuk, frissen szedett gyümölccsel, vagy más, otthon készült, megtermelt élelmiszerrel.

„Hamarosan itt a tél, ezért most nagy szükségünk lenne meleg ruhákra, takarókra. Amiből például hiányt szenvedünk, az a meleg zokni és cipő, a bélelt kabátok, ám örülnénk a törölközőknek, alsóneműknek is.”

Járja Andrea elmondta: nemrég az önkormányzat adott egy üres lakást, amelyben azokat a hajléktalanokat tudnák elhelyezni, akik már elindultak vissza a normális életbe. A felújításra azonban nincs pénzük, ezért ha valaki ebben segítene, megköszönnék.

Mert sikereik mindig vannak. Az igazgatónő friss példaként említi, hogy egyik korábbi lakójuk ma már biztonságiőrként dolgozik és lakást is tud magának bérelni Deákváron. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments