Újraindul a mosógép- és a hűtőszekrény-csere támogatása

A károsanyag-kibocsátás mérséklésére és a rezsicsökkentésre ad lehetőséget a kormány a háztartásinagygép-cserére, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatására indított pályázatokkal.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre a korábbi pályázati feltételeknek megfelelően csak magánszemélyek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi. A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként legfeljebb 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

A tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték az elektromos autók esetén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments