Vekerdy Tamás nem jött, Pál Feri atya itt lesz decemberben

Most októberre tervezték és sokan várták Vekerdy Tamás előadását az Őszi Művészeti Hetek keretén belül Vácra. Bár a népszerű szakember nem tudta vállalni egy orvosi kezelés utáni rehabilitáció miatt az előadás megtartását, de máris tudunk helyben ajánlani a Madách Művelődési Ház programjai közül egy másik, segítő szándékú programot.

Pál Feri atya Stressz és kommunikáció című estjével érkezik december 10-én. A mentálhigiénés szakember 2015-ben és 2016-ban is a váciak vendége volt az Őszi Művészeti Hetek programsorozat keretében. Akkor szintén hírt adtunk az eseményről olvasóinknak, amelyre pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Érdemes most is időben felkeresni a jegypénztárat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: saját pénzből vásárolt homokozót

Városunkban a közönség legutóbb tavaly novemberben láthatta Pál Feri atyát.

Pál Feri atya – túlzás nélkül állítható – az egyik legtöbbet emlegetett pap az utóbbi években Magyarországon. Ami kiépült köré, már-már mozgalomnak nevezhető. Bár emlegetik „felkapott sztrárpap”-ként, „kerge, stand up komédiás”-ként, „egyházi showman”-ként is, Pál Feri atya egyértelműen és elvitathatatlanul hiánypótló személyiség, különösen a jelenkor emberiségének egyháztól – és alapjaiban a hittől – távolodó tendenciát figyelve.

A mentálhigiénés szakember, életvezetési tanácsadó közösségi és párkapcsolati/családi értékek mentén, a személyes lelki egyensúly megtalálását segíti. Mondanivalójára, derűvel átadott élettörténeteire kíváncsi fiatal és idős, istenfélő és nem-hívő, a (látszólag) zsákutcában, valamint az út napos oldalán járó egyaránt; a közönsége éppen olyan széles palettájú, mint ő maga.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: a deákvári jelölteknek sok tervük van

Az előadások tematikája is meglehetősen tág: pengeti a pszichológiai, társadalomtudományi, teológiai kérdéseket és mentálhigiéné területeit.

Népszerűsítésre nincs szükség, és emögött Pál Feri atya személyes varázsán túl is rengeteg munka van. A „Pálferis közösség” sokrétű programjai sikerrel valósulnak meg a lelkes önkéntesek segítségével – az önismereti és tánckurzusoktól a közös kirándulásokig; az érdeklődők appot és Facebook-csoportot is követhetnek, adományokkal segíthetik az alapítvány munkáját.

A palferi.hu oldalon több száz előadásának hanganyaga és szöveges változata elérhető. Pál Feri a neten hallgatható, visszanézhető anyagainak köszönhetően széles közönségnek ad útravalót az élet kérdéseiben. Decemberben pedig személyesen is lehetőség lesz megtekinteni az előadását itt, Vácon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!