Drágának találja a váci ellenzék a japán utazást

A váci ellenzéki pártok azt szeretnék tudni, hogy a legutóbb Japánba utazó két testületi tag közül Mokánszky Zoltán jegyét miért a business class osztályra váltotta meg a hivatal. Az MSZP, a DK, és az Együtt-Lokálpatrióták képviselői szerint az önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy a turista osztályhoz mért kétszeres árért vásároljanak jegyet a város által delegált alpolgármester utazására.

Ferjancsics László (Lokálpatrióták) bejelentette: közadat kikérés alapján jutott azokhoz a dokumentumokhoz, amikből kiolvasható, hogy Mokánszky Zoltán KDNP-s alpolgármester és Kovács Ágnes fideszes képviselő számára mennyiért váltotta meg a hivatal a japán partnervárosba való utazás költségét – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyről az estv.hu tudósít.

„Az adatok durva tényeket mutatnak. Mokánszky Zoltán alpolgármester úr business class-on közel 900 ezer forintba kerülő jeggyel utazott, míg Kovács Ágnes képviselő asszony ennek az összegnek mintegy feléért turista osztályon ült ugyanazon a repülőgépen” – fogalmazott Ferjancsics László képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A lokálpatrióták képviselője hozzátette: bár a képviselők az előző ciklusokban is többször repültek delegációk tagjaként külföldre, most fordult elő először, hogy exkluzív körülmények között utazhatott váci politikus.

Bóth János (MSZP) kiemelte: a város költségvetési egyensúlya és pénzügyi biztonsága folyamatos állami segítségre szorul, ezért a közszolgáltatások fenntartása érdekében nem elfogadható – ahogy ő fogalmazott – a közpénz elherdálása.

Krauze István DK-s képviselő egyúttal arra szólította fel Mokánszky Zoltánt, hogy a várostól kapott honoráriumából fizesse vissza a repülőjegy árát a hivatalnak.

Az összevont sajtótájékoztatón Juhász Béla, Sződliget polgármestere hozzátette: városukban uniós pályázatból finanszírozzák általában az utazásokat, amelynek az egy személyre jutó keretét 50 ezer forintba maximalizálták. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments