Holnap és december 1-jén viszik el a zöldhulladékot

A városháza felhívja a figyelmet, hogy a képviselőtestület avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 30/2006. (VI. 26.) számú rendeletének 3. §-a alapján az egészséges, kórokozóktól és kártevőktől mentes avar és kerti hulladékot elsősorban vagy helyben történő komposztálással vagy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében a közszolgáltató általi elszállítással hasznosítani kell. 

A közszolgáltató a zöldhulladék elszállítását idén még két alkalommal, november 17-én szombaton és december 1-én szombaton fogja végezni. Ennek keretében háztartásonként legfeljebb 10 darab zöldhulladékos zsákot, valamint legfeljebb 1 köbméternyi, kötegelt gallyat szállítanak el (a kötegelt ágak átmérője max. 6 cm, hossza max. 150 cm lehet).

Fentiektől eltérően a kerti hulladék kivételesen indokolt esetben a rendeletben foglaltak szerint égetéssel semmisíthető meg. A kerti hulladékok égetése kizárólag október 15. és november 30., valamint március 15. és április 30. közötti időszakokban, hetente kétszer, szerdai és szombati napokon (amennyiben nem ünnepnap)  délelőtt 9-12 óra és délután 14-17 óra között engedélyezett. Ünnepnapokon az égetés szigorúan tilos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hatalmas rezsiszámla két Kölcsey utcai gyermekintézménynél

Tilos az avar és kerti hulladék égetése az engedélyezett időszakon kívül, valamint párás, ködös, esős időben, erős szél esetén. A kerti hulladékkal együtt kommunális és ipari eredetű hulladék nem égethető – hívják fel a figyelmet.

Az önkormányzat avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 30/2006. (VI. 26.) számú rendelete erre a linkre kattintva érhető el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments