Ösztöndíj a tehetségeknek a Duna-Dráva Cement Kft-től

A tehetség kiemelkedik környezetéből, utat tör magának és a legkülönbözőbb formákban nyilvánul meg. A tehetséggondozás egyik legfontosabb helyszíne az iskola, a DDC a Tehetségekért ösztöndíj pedig ösztönzi a tanulókat képességeik továbbfejlesztésére és kitűzött céljaik megvalósítására. Az ösztöndíjprogram több mint egy évtizede sikeresen működik Vácott, november 23-án pedig kihirdették az idei év díjazottait.

Hazánk egyik meghatározó építőanyag gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. a váci és a beremendi cementgyárainak környezetéért több évtizede vállal aktívan felelősséget. Nem csupán a természeti értékek megóvására hívja fel a figyelmet zöld programjaival, hanem a tehetséges helyi iskolások támogatására is kiemelt figyelmet fordít.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meglepetés koncert szombaton Vácon, két helyszínen

A 2018/2019-es tanévre a DDC a Tehetségekért ösztöndíjprogram kuratóriuma Vácott 15 általános iskolás és 26 középiskolás diák részére, összesen 41 ösztöndíjat osztott ki.

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8.000 forintot, míg a középiskolások 10.000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen – folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként – újra elnyerték a támogatást. Az elmúlt időszak tehetségeivel egy kisfilmen keresztül is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát fémjelzik a folyamatos visszajelzések a támogatott diákok eredményeiről, a választott pályájukon elért előrelépésükről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meggyűrűztek három kerecsensólyom fiókát, de aztán baj történt

A Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíj program keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 63 millió forinttal támogatott több mint kilencszáz tehetséges tanulót. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments