Ösztöndíj a tehetségeknek a Duna-Dráva Cement Kft-től

A tehetség kiemelkedik környezetéből, utat tör magának és a legkülönbözőbb formákban nyilvánul meg. A tehetséggondozás egyik legfontosabb helyszíne az iskola, a DDC a Tehetségekért ösztöndíj pedig ösztönzi a tanulókat képességeik továbbfejlesztésére és kitűzött céljaik megvalósítására. Az ösztöndíjprogram több mint egy évtizede sikeresen működik Vácott, november 23-án pedig kihirdették az idei év díjazottait.

Hazánk egyik meghatározó építőanyag gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. a váci és a beremendi cementgyárainak környezetéért több évtizede vállal aktívan felelősséget. Nem csupán a természeti értékek megóvására hívja fel a figyelmet zöld programjaival, hanem a tehetséges helyi iskolások támogatására is kiemelt figyelmet fordít.

A 2018/2019-es tanévre a DDC a Tehetségekért ösztöndíjprogram kuratóriuma Vácott 15 általános iskolás és 26 középiskolás diák részére, összesen 41 ösztöndíjat osztott ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pénteken ismét jön a szűrőbusz Vácra

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8.000 forintot, míg a középiskolások 10.000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen – folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként – újra elnyerték a támogatást. Az elmúlt időszak tehetségeivel egy kisfilmen keresztül is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát fémjelzik a folyamatos visszajelzések a támogatott diákok eredményeiről, a választott pályájukon elért előrelépésükről.

A Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíj program keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 63 millió forinttal támogatott több mint kilencszáz tehetséges tanulót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments