Támogatják Vác és Taybeh testvérvárosi kapcsolatait

Köszönetet mondtak mindazoknak, akik támogatták az önkormányzat azon szándékát, hogy testvérvárosi kapcsolatokat létesítsen a palesztin területen lévő Taybeh várossal, amely ma már az utolsó szigete a térségben élő keresztényeknek. A szerdán a városházán megtartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az EMMI államtitkára, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára és Fördős Attila polgármester beszélt az együttműködés lehetőségeiről.

Egy olyan közösségnek nyújt most kezet Vác, amely a fennmaradásért küzd egy muszlim környezetben és amely segítőket, támogatókat keres – mondta Rétvári Bence. A magyar kormány számos eszközzel támogatja a térség keresztényeit, iskolákat, kórházakat épít, segít az újjáépítésben, hiszen nagyon fontos, hogy az emberek a szülőföldjükön boldoguljanak. Az államtitkár hozzátette: világszerte a kereszténység a legüldözöttebb vallás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Azbej Tristan személyes tapasztalatairól is beszélt, hiszen diplomataként már járt a térségben. A Váccal való együttműködéssel valójában testvérközösségek építenek ki kapcsolatokat egymással – mondta.

Taybehben összetartóak az emberek és a település különlegessége a messzeföldön híres sörgyártása. Minden októberben ott is megrendezik a sörfesztivált.

Kérdésünkre Fördős Attila elmondta: már elindult a kapcsolatfelvétel a két város között és remény van rá, hogy a jövő évben aláírhatják a testvérvárosi szerződést. Mi nyitottak vagyunk az együttműködés minden lehetséges formájára és fontos lenne, hogy ezek a civil életben is jelen legyenek. Végezetül hozzátette: a döntés előtt tájékoztatták a Váci Zsidó Hitközséget is, akik elfogadták a városi terveket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments