Csodájára járnak a sződligeti karácsonyfaautónak

Változtattak a hagyományos karácsonyfa állítási dizájnon és egy, a település főterére beállított piros autó által körbefogott fenyőfát öltöztettek karácsonyi díszbe a sződligetiek. Maszlik Ildikó, helyi önkormányzati képviselő ötletét persze előbb „megszondáztatták” a nagyközség lakói között, és mivel az elképzelés lelkes és egyértelmű tetszésre lelt, egy civil csapat, a Barangolók segítségével nekiláttak az ötlet megvalósításának.

A járgányt egy boltos ajánlotta fel, a díszítéshez pedig sokféle dolgot használtak igen szerteágazó fantáziáról tanúbizonyságot téve.

A szokatlannak ható karácsonyi együtteshez nagyon sokan járultak hozzá ajándékokkal, díszítésekkel. A Főtér fölé például tejes dobozokból és műanyag palackokból raktak ki óriás szaloncukrokat. A kialakításban aktív résztvevő polgármester örömmel konstatálta a „mű” elkészülte után, hogy nem csupán a településről, hanem – hírét véve az alkotásnak – a környékről is érkeznek már az ünnepek előtt rácsodálkozni a sződligetiek kreativitására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

„Eddig is minden évben állítottunk ide feldíszített karácsonyfát, és eddig sem volt híján dizájnos ötletnek a környezetének kialakítása. Most azonban egy igazán innovatív újítással rukkolunk ki, és jó látni az örömmel vegyes büszkeséget az idelátogató sződligetiek arcán. Persze, várjuk hozzá a havat is, úgy mutatna talán igazán szépen. Köszönöm az ötletadó Maszlik Ildikónak és a megvalósításban segítőknek, hogy ezzel is kívánhatunk mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket és eredményes, boldog új esztendőt” – mondta Juhász Béla polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments