Foci: egy átaludt félidő után törvényszerű a vereség

Talán a legrosszabb mérkőzését játszotta a 2018/19-es bajnokság őszi szezonjában a Vác FC egy hete a Városi Stadionban a Balmazújvárossal (0–0), a nézőriasztónak mondható futball után így minden váci érzelmű drukker abban reménykedett, hogy az NB II 20. fordulójában, Budafokon sikerül a javítás.

Nos, a XXII. kerületiek elleni találkozó első játékrésze hasonlóan gyengére sikeredett, mint az azt megelőző két félidő. A két egykori váci játékossal, Króner Martinnal és Margitics Andorral felálló Budafok már a 3. percben vezetést szerzett, Kovács Dávid remek szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki, a Halasi Pétert helyettesítő váci kapus, Abu Attila nem tudott hárítani. A szünet előtt a hazaiak Pölöskey Péter fejesével meg is duplázták előnyüket – a hórihorgas támadó egy Hegedűs Csabától kapott ajándéklabdát értékesített.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A fordulás után feljavult a Vác teljesítménye, és az 51. percben összejött a szépítés: Borvető Áron baloldali beadását Murai Márk fejelte a jobb alsó sarokba, Balogh Péter kapus már csak beleérni tudott a labdába. A hátralévő időben aztán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az azonban csak Horváth Tibor játékvezető jóindulatának volt köszönhető, hogy nem ítélt büntetőt, hanem továbbot intett akkor, amikor Görgényi Dávid a 16-oson belül lerántotta Vankó Imrét.

A legnagyobb egyenlítési esély a 84. percben adódott, a csereként beállt Csillag Dárius a kapuval szemben állva, 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, de lapos lövése a sorfalról lepattant.

Az átaludt első félidő tehát sokba került, kiemelkedő egyéni teljesítmény pedig később sem akadt, így kevéske néző előtt (200) alulmaradt a Vác a Budafoki MTE otthonában – abban a stadionban, ahonnan az utóbbi években szinte mindig győztesen távozott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„A jobboldalról érkező beadás csapattársam, Dlusztus András fején megcsúszott, én pedig már nem tudtam elugrani, így sajnos a fejemről a labda a hazaiak csatárához pattant, aki a hálóba csúsztatott. Szomorú vagyok, hogy nem sikerült egyenlítenünk” – emlékezett a Váci Naplónak a találkozó után a második kapott gólra a jobbhátvéd, Hegedűs Csaba.

Zoran Szpisljak vezetőedző is azt ecsetelte, hogy minimum döntetlennel kellett volna távoznia a csapatnak.

„Sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot, de az első játékrészben túl könnyen kaptunk két gólt. A második félidőben magunkhoz tértünk, több helyzetünk is akadt, de a szerencse nem állt mellénk. Az utolsó idei bajnokin, a Dorog ellen mindenképpen ki kell javítani ezt a botlást” – értékelt és tekintett előre a mieink trénere.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Vác a 20. forduló után 25 ponttal a másodosztály 12. helyén áll és december 16-án, vasárnap 13 órától azzal a Doroggal csap össze a váci stadionban, amelynek ugyanannyi pontja van, mint a mieinknek, de több győzelme (6) miatt jelenleg egy helyezéssel előttünk áll a tabellán. (képünkön: budafoki gólöröm – fotó: budafokimte.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments