Női kézilabda Eb: Lakatos Ritát kitették a keretből

Lakatos Rita helyett Szabó Laura került szerdán a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott 16 fős keretébe. Lakatos, a nyári debreceni junior-világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott csapatkapitánya, a hollandok és a horvátok elleni csoportmérkőzésen is pályára lépett, gólt nem szerzett.

A Vác irányítójának helyére benevezett Szabó, az Érd 21 éves beállója eddig hét alkalommal játszott a válogatottban, és ötször volt eredményes.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány a délelőtti edzésen elmondta, a csere oka, hogy a középső védelmet tömörebbé, fizikálisan erősebbé akarja tenni, mert ott veszélyesek a spanyolok. A dán edző elárulta, Kovacsics Anikónak fáj a könyöke, amit igyekeznek óvni. Hozzátette: többen küzdenek kisebb-nagyobb problémákkal, de valószínűleg mindenki játszani fog az esti mérkőzésen.

Az edzők a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhetnek játékost a keretben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A magyar válogatott szombaton 28-25-re kikapott az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot a C csoportban, Montbéliard-ban, és már a harmadik forduló előtt biztossá vált, hogy továbbjut a középdöntőbe. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese ma, szerdán 21 órakor Spanyolországgal találkozik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments