M2-es: már most szombaton átterelhetik a forgalmat

Változás várható az építés alatt lévő M2-es út forgalmában. Az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, várhatóan ma, szombaton a kivitelező áttereli a forgalmat az újonnan megépült bal pályára. Ezt követően megkezdik a régi jobb pálya átépítését is – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt közleményében.

A Dunakeszi-Fót és Göd-Újtelep csomópont között az új bal pályán, 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett. A meglévő jobb pálya felújítása 2019 őszére, a beruházás teljes elkészültéig fejeződhet be.

Az M2 gyorsforgalmi út 21-29-es kilométerszelvényei között nem csak a pálya építése fejeződött be, hanem a bal pályán elkészült az új Dunakeszi csomópontnál tervezett műtárgy, illetve befejeződött a kapcsolódó műtárgyak felújítása is, továbbá a közmű kiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai, valamint környezetvédelmi munkákat is elvégezte a kivitelező.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóút 34-es kilométerszelvénye után a bal pályához csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződliget irányába vezető új út is. Ennek köszönhetően 2019. január 21-én hétfőn, az itt szükséges ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, a Budapest irányába történő felhajtás, valamint a Vác irányából történő lehajtás ebben a csomópontban bonyolódhat le a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett.

Ott a továbbiakban 40-60 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben az építkezés befejezéséig.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon. A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments