3,6 millióval nőtt a vasúttal utazók száma 4 év alatt

Az elmúlt négy évben országos szinten 3,6 milliónál is többel nőtt a vasúti közlekedést választók száma. Az utasszám többmilliós emelkedése ugyanebben az időszakban a vasúttársaság jegybevételének 2,4 milliárd forintos növekedését eredményezte.

Évről évre növekszik a vasutat előnyben részesítők száma 2015 óta: 138,2 millióról négy év alatt fokozatosan 141,8 millióra nőtt azok száma, akik a leginkább környezetkímélőnek számító vonatközlekedést választották.

Az eladási adatok alapján jól látszik, hogy jelentős átrendeződés figyelhető meg a különböző bérlettípusok használata között. Míg dolgozói félhavi bérletet 321 ezerrel kevesebben vásároltak, a dolgozói havi és harmincnapos bérlettel közel 2,4 millióval többen utaztak.

A jegyértékesítési fejlesztések népszerűsítése érdekében a vasúttársaság már több mint egy éve 5 százalékos kedvezményt ad az automatából történő vásárlásnál, az e-vonatjegyek 10 százalékkal olcsóbbak, mint ha pénztárban váltana jegyet az utas, a menetrendben @-cal jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra pedig e-vonatjegy vásárlásánál 20 százalékos árengedmény vehető igénybe (legalább 100 kilométeres utazás esetében). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments