Csökkenthetik a szülők a gyerek táborozási költségeit

Meglepő lehet februárban a nyári táborokra gondolni, de aki szeretné elkerülni az idei drágulást, nem tehet mást. Milyen újfajta veszélyek jelentek meg, milyen táborokat kerüljünk messziről, és mennyit kell félretenni a gyerekek táborára idén – ötletek a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portáltól.

„Tavaly az előrejelzés jónak bizonyult, több mint 200 ezer gyermek táborozott a 2018-as nyári szünet alatt” – mondta el Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. Ezzel párhuzamosan a táborok száma is rekordot döntött, és ez a tendencia várhatóan idén is tapasztalható lesz.

Sajnos olyan táborokkal is találkozni, amelyek nem feltétlenül felelnek meg a szülői és szakmai elvárásoknak sem. Megjelentek olyan vakációs lehetőségek, amik mindent megígérnek, egyszerre angolos, programozós, lovaglós, kézműves, sportos tábornak hirdetnek egy-egy turnust. Egy hét alatt fizikailag nem oldható meg minimális elvárás szerint sem ennyi téma, illetve ennyi újdonságot a gyerekek sem tudnak egyszerre befogadni. Egy, vagy két téma ideális egy táborhétre, ahol több dolgot kínálnak egyszerre, érdemes kerülni – közölte a Táborfigyelő vezetője. A családokat a tábortémák mellett leginkább az árak érdeklik.

Tóth Béla szerint érdemes elkezdeni takarékoskodni, ugyanis 5-15 %-os áremelés látszik most a táborok piacán. Ez azt jelenti, hogy ha egy kétgyermekes család a 11 hetes nyári szünet két hetét táborral oldaná meg, az napközis tábor esetében legalább 130 ezer, bentlakásos tábor esetében több mint 200 ezer forinttal terheli a családi költségvetést. Több gyermek, vagy több táborturnus választása esetén az összeg még tovább emelkedik.

Van megoldás a táboros költségek csökkentésére. A jó hír a drágulás ellenére, hogy több kedvezményt is igénybe tudnak venni a szülők. A legtöbb táborszervező előfoglalási kedvezményt hirdetett meg, így a jelenleg foglalható árak 10-15 %-kal kedvezőbbek, mint egy-két hónap múlva. Ez a lehetőség a táborok többségében még testvér-kedvezményekkel is kombinálható.

Azon családok, akik korán foglalják le a nyári táborokat a csemetéknek, anyagilag biztosan jobban járnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments