Főtéri kórház: „A kapunk tárva, a szívünk még inkább”

Ritkán lép a nyilvánosság elé a főtéri kórház vezetése, munkájukat csendben, szakmai és közösségi vélemények szerint színvonalasan végzik. A váciak gyakran csak elfekvőként emlegetik, pedig az intézmény vezetői által aláírt és szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükből kiderül: tevékenységük sokkal változatosabb és több fontos területre is kiterjed.

“A Váci Irgalmasrendi Kórház a Betegápoló Irgalmasrend évszázados tapasztalatán alapulva, ennek lelkületében rehabilitációs szemléletű krónikus kórházi feladatot végez. A rendalapító, Istenes Szent János iránymutatása alapján végezzük szakmai munkánkat. Célunk a mai jogszabályok, gyógyítási módszerek felhasználásával személyre szabott ellátási forma kialakítása, mely a betegek életét könnyebbé, szebbé, élhetőbbé teszi, miközben fokozatosan visszanyerik biztonságérzetüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meggyűrűztek három kerecsensólyom fiókát, de aztán baj történt

Orvosi jelenlét, minőségi gyógytorna lehetőségek, kiemelkedő ápolás és lelkigondozói segítség mellett betegeink nagy részének állapota javul, vagy stabilizálódik. Stroke-os betegeinknél gyakran észlelünk lassú, hónapok múlva történő javulást is. Így otthonukba, vagy szociális intézménybe bocsáthatjuk! Az elhelyezésben segítséget nyújt a szociális gondozó.

Sajnos vannak olyan betegek, akiket meggyógyítani nem tudunk, de méltó módon elkísérjük őket az örökkévalóságig. Számukra hospice jellegű ellátást nyújtunk – a családdal maximális együttműködésre törekedve. Jézus szellemében, szem előtt tartva az emberi méltóság tiszteletét, ápoljuk, és mellette vagyunk a nehéz órákban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Július 1-től új határidő lép érvénybe a fúrt kutak bejelentésére

Intézményünket a társadalombiztosító finanszírozza, az ellátás kapcsán napi hozzájárulási díjat kérünk.

A felvételi eljárás rendje: az ápolt vagy hozzátartozója kitölti a felvételi kérelem című nyomtatványt, ezt eljuttatja intézményünkhöz. A kérelmet várólistára tesszük és a szociális munkás telefonon jelzi a családnak, hogy mikor tudjuk fogadni az ápoltat. Ez egy-két hét alatt lebonyolódik

A felvételkor úgynevezett ápolási szerződést kötünk, melynek időtartama 6 hónap, ez újabb 6 hónappal meghosszabbítható. Amennyiben kérdése van, szociális munkásunk a 06-27/319-450/132 mellék telefonszámon ad felvilágosítást” – tájékoztat a Váci Irgalmasrendi Kórház vezetése: dr Csiba Gábor megbízott igazgató, dr. Győri Csilla vezető főorvos és Marincsákné Csillag Etelka főnővér. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments