Főtéri kórház: „A kapunk tárva, a szívünk még inkább”

Ritkán lép a nyilvánosság elé a főtéri kórház vezetése, munkájukat csendben, szakmai és közösségi vélemények szerint színvonalasan végzik. A váciak gyakran csak elfekvőként emlegetik, pedig az intézmény vezetői által aláírt és szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükből kiderül: tevékenységük sokkal változatosabb és több fontos területre is kiterjed.

„A Váci Irgalmasrendi Kórház a Betegápoló Irgalmasrend évszázados tapasztalatán alapulva, ennek lelkületében rehabilitációs szemléletű krónikus kórházi feladatot végez. A rendalapító, Istenes Szent János iránymutatása alapján végezzük szakmai munkánkat. Célunk a mai jogszabályok, gyógyítási módszerek felhasználásával személyre szabott ellátási forma kialakítása, mely a betegek életét könnyebbé, szebbé, élhetőbbé teszi, miközben fokozatosan visszanyerik biztonságérzetüket.

Orvosi jelenlét, minőségi gyógytorna lehetőségek, kiemelkedő ápolás és lelkigondozói segítség mellett betegeink nagy részének állapota javul, vagy stabilizálódik. Stroke-os betegeinknél gyakran észlelünk lassú, hónapok múlva történő javulást is. Így otthonukba, vagy szociális intézménybe bocsáthatjuk! Az elhelyezésben segítséget nyújt a szociális gondozó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Sajnos vannak olyan betegek, akiket meggyógyítani nem tudunk, de méltó módon elkísérjük őket az örökkévalóságig. Számukra hospice jellegű ellátást nyújtunk – a családdal maximális együttműködésre törekedve. Jézus szellemében, szem előtt tartva az emberi méltóság tiszteletét, ápoljuk, és mellette vagyunk a nehéz órákban.

Intézményünket a társadalombiztosító finanszírozza, az ellátás kapcsán napi hozzájárulási díjat kérünk.

A felvételi eljárás rendje: az ápolt vagy hozzátartozója kitölti a felvételi kérelem című nyomtatványt, ezt eljuttatja intézményünkhöz. A kérelmet várólistára tesszük és a szociális munkás telefonon jelzi a családnak, hogy mikor tudjuk fogadni az ápoltat. Ez egy-két hét alatt lebonyolódik

A felvételkor úgynevezett ápolási szerződést kötünk, melynek időtartama 6 hónap, ez újabb 6 hónappal meghosszabbítható. Amennyiben kérdése van, szociális munkásunk a 06-27/319-450/132 mellék telefonszámon ad felvilágosítást” – tájékoztat a Váci Irgalmasrendi Kórház vezetése: dr Csiba Gábor megbízott igazgató, dr. Győri Csilla vezető főorvos és Marincsákné Csillag Etelka főnővér. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments