Kézilabda: remekül játszott a váci csapat az érdiek ellen

Ismét egy fordulatos, küzdelmes meccset játszott, ezúttal idehaza első osztályú női kézilabda-csapatunk. Szombaton a megye két legjobb gárdája csapott össze, s a meccs azért is volt különösen érdekes, mert az érdiek egy győzelemmel felkapaszkodhattak volna a dobogóra. Ám a végén ez nem sikerült: GVM Europe-Vác – ÉRD 26–24 (14–14).

Telt ház fogadta a két csapatot, a lelátó már a a kezdő sípszó előtt zsúfolásig megtelt, hiszen a váci szurkolók tudták, ez most biztosan jó mérkőzés lesz. A mérkőzés aztán úgy indult, ahogy reméltük, hiszen Szilágyi Zoltánék néhány perc alatt tetemes, 4–1-es előnybe kerültek Helembai Fannynak köszönhetően, így a kilencedik percben a vendégek vezetőedzője, Szabó Edina magához rendelte övéit.

Úgy tűnik, hatottak a szavak, mert egyre jobban védekeztek a vendégek és hamarosan ki is egyenlítettek. A két csapat fej-fej mellett haladt, s a félidő végén 14-14-et mutatott az eredményjelző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A második játékrészt ismét lendületesen kezdte a házigazda, amely Lakatos Rita révén ismét vezetett, negyven perc után 19–16-ra növelték a váciak az előnyüket. A hajrá a vendégek két találatával kezdődött, ekkor úgy látszott, még baj is lehet, ám az utolsó öt percre Szamoránsky Piroska góljának és Barbara Arenhart feljavuló teljesítményének köszönhetően háromgólos váci vezetéssel érkeztek a felek. Az Érdnek nem szabadott hibázni a hátralévő időben, hiába Krpež-Šlezák Katarina, Tóth Gabriella vagy Markéta Jeřábková gyors góljai és Janurik Kinga védése, az utolsó percben a róla kipattanó labdát Szamoránsky Piroska már belőtte, a végén pedig még Kácsor Gréta és Krpež gólváltása, a Vác 26–24-re nyerni tudott.

A meccs végén zúgott vastaps a sportcsarnokban. Ez végre olyan játék volt, amilyet a közönség mindig is vár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„Büszke lehetek a csapatomra, mert egy nagy csatában egy nagyszerű csapatot sikerült hazai pályán – néhol szerencsével, néhol a küzdeni tudásunkkal – legyőzni. Kellett hozzá egy kiváló kapusteljesítmény Barbara Arenhart személyében, de az ő teljesítményét segítette a jó védekezésünk. Tudtuk, hogy sok átlövés fog érkezni és ezeket jó százalékban sikerült hárítani. Az előző mérkőzések végén elfogytunk és komoly problémáink voltak, de ilyen jó atmoszférában a szívünk vitt előre” – fogalmazott Szilágyi Zoltán, a Vác vezetőedzője. (képünkön: Kácsor Gréta, aki ezen a meccsen nyolc gólt dobott)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments