Konzultál a polgárokkal a Kornis Gyula Tervről a képviselő

A Kornis Gyula Tervről, vagyis a váci és szobi járás 2030-ig ívelő fejlesztési irányait összefogó programról tartott Rétvári Bence sajtótájékoztatót szerdán városunkban. Az országgyűlési képviselő együttgondolkodásra hívja a választókerület polgárait.

A Kornis Gyula Terv a választókerület mind a 34 településére kiterjedően gyűjti össze a fejlesztési ötleteket, hozzájárulva ezzel ahhoz, amit Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott meg: „Magyarország tartozzon az unió első öt olyan országa közé, ahol a leginkább érdemes élni, laki és dolgozni” – hangzott el.

Rétvári Bence amellett, hogy ismertette a már eddig elért eredményeket, felhívta a figyelmet arra, hogy hét területen várja az itt élők javaslatait a térség jövőjének közös alakítása érdekében: az egészségügy fejlesztése, a közlekedés korszerűsítése, az oktatás-nevelés javítása, a közintézmények működtetése, a civil és egyházi közösségek megerősítése, a kultúra-szabadidő minőségi eltöltésének elősegítése, valamint a térség kitörési pontjaként számon tartott turizmus fejlesztése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Átadták a pandémia miatt elmaradt városi díjakat, elismeréseket

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a konzultációnak nincs időhatára, folyamatosan várja az előrevivő ötleteket a kornisgyulaterv@retvari.hu e-mail címre. A képviselő hangsúlyozta: csak az itt élők véleményére tekintettel, csak velük közösen lehet és kell a fejlesztéseket végrehajtani. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments