Közülük kerül majd ki az Év sportolója

A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 61. alkalommal kiírt szavazásán. 

A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Az Év sportolója gálán hirdetik ki. Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón a gálára meghívott díszvendégek közül a labdarúgó Fazekas László és gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el és bejelentette az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét. Mint mondta, 439 voks alapján alakult ki a sorrend. Ez rekordnak számít, miután hárommal megdőlt a tavalyi csúcs.

Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság négy kategóriában állított össze tízes listákat. Az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14-től voksolhattak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta: az, hogy a gálának negyedszer lehetnek házigazdái, számára azt jelenti, jól dolgoznak és jó vendéglátók. Ennyi, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt magáénak tudó sportembert vendégül látni felemelő érzés! – tette hozzá.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta, az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám DVSC, Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette, a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.

A győzteseknek járó díjat Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke mutatta be. Kiemelte, a csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleg nyolc centiméterrel magasabb, mint a tavalyi, és először a parasportok emblémáit is tartalmazza.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Szabó László, a gála kreatív producere – egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke – kiemelte, a díjátadókat elválasztó öt produkcióban összesen közel háromszázan lépnek színpadra. Hangsúlyozta, hogy minden produkció egyedi, erre az alkalomra készül, így ebben a formában se korábban, se ezután nem lesz látható. A Himnuszt ezúttal öten éneklik majd együtt, míg a sztárfellépők közül egyedül Ruzsa Magdi nevét árulta el, akit már régóta szerettek volna megnyerni, és ezúttal sikerrel jártak.

A hármas listák (ABC sorrendben):
Férfiak:
Bácsi Péter
Fucsovics Márton
Liu Shaolin Sándor
Nők:
Babos Tímea
Hosszú Katinka
Kozák Danuta
Csapat (hagyományos csapatsportokban):
FTC-Telekom Waterpolo
Győri Audi ETO KC
junior női kézilabda-válogatottCsapat (egyéni sportágak csapatversenye):
férfi kardválogatott
férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó
női kajaknégyes

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Edzők:
Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina
Golovin Vlagyimir

Sike András

Férfi labdarúgó:
Gulácsi Péter
Juhász Roland
Szalai Ádám

Női labdarúgó:
Csiszár Henrietta
Jakabfi Zsanett
Vágó Fanny

Fogyatékos férfi:
Gelencsér Róbert
Mihálovits Tamás
Osváth Richárd

Fogyatékos női:
Ekler Luca
Gyurkó Alexandra
Pap Bianka

Fogyatékos csapat:
asztalitenisz vegyespáros
férfi asztalitenisz páros
női kerekesszékes vívóválogatott

Fogyatékos sportoló edzője:
Beliczay Sándor
Pécsi Annamária
Szabó Álmos ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments