Stúdiómunka – Hámor Szabolcs fotói egy füstös világról

Ismét bemutatkozik a nagyközönség előtt Hámor Szabolcs fotóművész, aki mellesleg egy váci pizzéria tulajdonosa és vezetője. A különleges technikával készült, erősen a múltba révedő képei egy olyan világot idéznek meg, amely a maga elfakult színeivel is vonzó és lehorgonyzásra készteti a szemet, gondolkodásra serkenti az agyat. Most új alkotásait mutatja be a pénteken, február 22-én 17 órakor a Lyra Könyvesház Torony Galériájában nyíló tárlatán, amelynek a Stúdiómunka címet adta.

„A múltból el lehet hozni a parazsat, amiből tovább lehet szítani a tüzet, és tovább lehet építkezni. Így kezdődött nálam, beleszülettem ebbe a környezetbe, de sokáig nem volt alkalmam gyakorolni, az élet más területre szólított. Aztán lassan összeállt a kép. Szokatlan ötletek szokatlan megvalósításban. Szeretek mindent, ami nem szabályos, ami nem oda való, mindent, ami meglepő. Ez az alapelvem, ezt igyekszem kreatívan megvalósítani, legyen az portré- vagy tárgy fotó” – írja önvallomásában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A fotókon gyakran tűnik fel a szerző, s ez jelzi: lélekben elvágyik egy másik világba, abba, amelyet megalkotott a maga számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments