Váci múmiák: hamarosan szenzációs bejelentés várható?

Már évtizedek óta téma a váciak körében, hogy a világban is nagy érdeklődést kiváltó váci múmiákat egyszerűen lenyúlták, a városi kiállításon mindössze néhány koporsó és múmia látható. Tavaly jelentették be egy új múzeumi negyed építését és ennek kapcsán felcsillant a remény, hogy esetleg újra lehetne tárgyalni arról, hogy Vácott egy, a mainál tartalmasabb bemutatóval csalogassuk ide a turistákat.

Rétvári Bence, városunk országgyűlési képviselője csütörtökön délben egy érdekes bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. „A váci múmiák nemcsak országosan, de ma már világszerte ismert kuriózumai Vácnak. Az USA Arizona államában, Phoenixben a Mummies of the World nemzetközi kiállításon szerepeltek legújabban. Fontos, hogy minél több múmia kerüljön bemutatásra Vácon, és ne budapesti raktárakban tárolják őket. Kezdeményezésemre a Természettudományi Múzeummal elindult az egyeztetés minél több váci múmia visszaszállítása érdekében. A váciak kérését az Embertani Tár szakértő munkatársai, antropológusai vizsgálják” – írta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Rétvári Bence támogatása az ügyben előrelendítheti a váciak ügyét, és remény van rá, hogy végre egy mindenki számára elfogadható megoldás születik ebben a témában. ♦


ARCHÍVUM
Húsz éve kezdődött meg a váci múmiákat rejtő kripta feltárása

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments