A Diákolimpia döntőjébe jutott mindkét madáchos csapat

A váci sportcsarnokban rendezték meg a Pest megyei B-kategóriás kézilabda diákolimpia megyei döntőjét a hétvégén. A lány és a fiú kategóriában is a Váci Madách Imre Gimnázium  nyerte meg az aranyérmet, így ők képviselik Pest megyét a miskolci országos döntőben.

A Diákolimpia a hazai diáksport egyik legrangosabb megmérettetése, fő szervezője a Magyar Diáksport Szövetség. Az 1987-ben alapított szövetség 2012-ben jelentős átalakuláson ment keresztül, amikor az iskolai sporton kívüli területekre is kiterjesztette tevékenységét: a testnevelő tanárok szakmai támogatásán keresztül igyekszik népszerűsíteni a minőségi testnevelést és a rendszeres testmozgás egészségfejlesztő hatását.

A győztes leányok (balról jobbra): Tóth Antal Rebeka, Weszter Laura, Jelovác Jázmin, Holczer Dorottya, Kovács Boglárka, Csapláros Anna, Bálint Zsófi, Tolnai Dorina, Balogh Zsuzsanna Vivien, Bobák Emese, Korbely Nikolett, Prontvai Fanni, Rodák Anna, Kis Hanna Lili

Az MDSZ állandó kapcsolatban áll majd valamennyi magyarországi közoktatási intézménnyel, és tagjain keresztül több mint 8 ezer testnevelő tanárral. Emellett minden évben megrendezik tehetséggondozó versenyrendszerüket, a Diákolimpiát, amelynek keretében közel 300 ezer diák méri össze képességeit. A verseny évtizedek óta kiemelkedő jelentőséggel bír a hazai tehetséggondozás terén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A sikeresen szerepel madáchos csapatok felkészítő tanárai Steidl Anna és Wagner Bálint. (címlapképünkön a fiú csapat [jobbról balra]: Vadon Tamás, Gerber Dominik, Soós Rajmund, Rostás Gergely, Németh Máté, Szabolics Gergely, Molnár Botond, Pálffy Krisztián, Szekeres Nándor, Filip Dávid, Koczúr Gábor, Pusztai Armand, György Dávid, Lestyán Máté)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments