A Teremtő sokszínű ajándékait mutatják meg nekünk

Lehet, hogy ma már csak kevesen kapják fel a fejüket arra a szóra, hogy szürrealizmus, hiszen az avantgárd lassan kikopik az oktatásból is, s azok közé a történelmi lomok közé kerül, amelyeket feledésre ítélnek. Ám ha valaki egy szójátékkal csavar rajta és műveinek kiállításához a szűrt realizmus címet adja, akkor bizonyára több váci – elsősorban a vájtfülűek – megáll egy pillanatra. Talán ma, pénteken is, amikor a városi könyvtárban egy valóban érdekes kiállítás nyílik Csató Tamás alkotásaiból. 

Bár ezek inkább tünemények, lebegő pillanatok. A szépség és a kedvesség ötvözeteként megjelenő, olykor légies, máskor súlyosabban a valósághoz közelítő lenyomatai a pillanatnak.

„Életem során mindig elbűvölt az a sok szépség, amivel a Teremtő olyan gazdagon megajándékozott bennünket. Ahogyan a mottóul használt Rodin gondolat is állítja, a szépség valóban mindenütt ott van. Néha harsog, néha pedig szerényen bújik meg, selymes puha fényekben, vagy az árnyékok izgalmas rajzolatában. Az én feladatom nyitott szemmel járni, és megmutatni a szépséget úgy, ahogyan engem megérint. Bízom abban, hogy ezen az oldalon keresztül egymásra találunk azokkal, akiket vonzanak az általam rögzített szépség élmények” – ajánlja látogatóinak weboldalát Csató Tamás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A kiállítás a könyvtár galériájában 18 órakor nyílik, az alkotót Kardos Tibor szobrászművész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Gyárfás István jazzgitáros, aki 2018-ban az év gitárosa volt. A tárlat március végéig lesz nyitva. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!