Eltemették Pálos Frigyest, sokak Frici atyáját

Szerdán délelőtt temették el a 95 éves korában elhunyt Pálos Frigyes prépost-kanonokat. A gyászszertartásra a székesegyházban került sor. Az elhunyt, a váciak által csak Frici atyaként emlegetett, nagy tudású pap életéről, tevékenységéről Beer Miklós megyéspüspök emlékezett meg.

A temetési szertartást és misét követően a koporsót a katolikus férfiszövetség tagjai vitték a dóm altemplomához, ahol elhelyezték a kanonoki kriptában.

Pálos Frigyes élete utolsó napjaiig aktív részese volt az egyházmegye életének, számos alkalommal tartott érdekes, nagy szakmai felkészültséget igénylő előadást. Tagja volt a Váci Múzeum Egyesületnek is. Tavaly márciusban jelentették be: Pálos Frigyes prépost-kanonok, a váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója megkapta Magyar Örökség Díjat.

Eredményei révén bekerült az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács tagjai közé, az egyházmegye Egyházművészeti és Műemléki Bizottságának ügyintéző-titkára lett, melynek 2005 nyarától már elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A temetésen a hívek sokasága kísérte utolsó útjára. (fotó: Mándli Gyula – Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!