Ferjancsics László: ismét a piszkos tizenkettőben van Vác

A város köztisztaságára, annak elhanyagoltságára, a szelektív hulladékgyűjtők rossz állapotára kívánta felhívni a figyelmet keddi sajtótájékoztatóján Ferjancsics László, az Együtt-Vácért önkormányzati képviselője.

– Éppen ennek javítása érdekében vetett fel a képviselőtestületben jelenlévő ellenzék egy sor javaslatot. Ám ezeket sorra lesöpörték. Pedig a városi költségvetés alapján kimondhatjuk: semmi remény arra, hogy tisztább környezetben, kevesebb szemét közepette élhetnek majd a váciak. Nem lesz meg a szükséges pénz a gépi úttisztításra, lomtalanításra, konténermosásra, veszélyes-, vagy elektronikai hulladék begyűjtésére – hangzott el.

A képviselő hozzátette: mivel arra a felvetésére, hogy rengeteg szelektív kuka van tönkremenve és cserére szorulnak, nem történt semmi, ezért a kormányhivatalhoz fordult.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

– Egy, a városra jellemző szelektív-szigetnél állunk, ahol a feliratok nem adnak útba igazítást, és ahol az edényzet elhasználódott, tetejük nincs. Mivel ezek megléte törvényi előírás, és hiába kértük éveken át ezek javítását, a megyei kormányhivatalhoz fordultam, amely megállapította a panaszok jogosságát. Mindezért a hatóság felszólította a szolgáltatót, a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t a jogszabálysértő állapotok február 6-ig történő megszüntetésére. A határidő egy hónapja letelt, de nem történt semmi – mondta.

Végül hozzátette: úgy gondolja, hogy Vác ismét belekerült a piszkos tizenkettőbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments