Fördős Attila: folyik a harc az illegális hulladéklerakókkal

Mindenki látja, hogy az állampolgári fegyelem olyan mértékben fellazult, amire korábban nem volt példa – mondta Fördős Attila az ES Tv Nagyító című műsorában, ahol fontos városi témákról kérdezték. A városvezető az illegális hulladéklerakással kapcsolatban tette ezt a kijelentést.

Mivel az utóbbi időben, a tél elmúltával kiderült, hogy – elsősorban a külterületeken – nagyon sok engedély nélkül lerakott szemét gyűlt fel, Fördős Attila kijelentette: csak többrétű összefogással és a jogi háttér rugalmasabbá tételével lehet igazán hatékonyan fellépni az elkövetőkkel szemben.

A város több pontján még működő szelektív gyűjtőpontokon nagyon gyakran túlcsordul a hulladék a kukákon, sőt a polgárok olyan dolgokat is leraknak, amit nem oda, hanem egy működő hulladékudvarba kellene szállítani. Ilyen viszont évek óta nincs Vácon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mikor lesz ismét veszélyeshulladék-gyűjtés a városban?

Felmerült, hogy az illegális lerakók környékére kamerákat kellene kihelyezni. A város polgármestere szerint a térfigyelő rendszer önmagában nem oldja meg az illegális lerakás problémáját, bár a szelektív hulladékgyűjtőknél is tervezik ezek telepítését.

„Idén is be van tervezve a költségvetésbe, hogy ezeket a neuralgikus pontokat megpróbáljuk majd a térfigyelőrendszerbe bevonni és oda kamerákat kihelyezni. De maga a jogi része is nehezen ér össze, mert a tettenérésen kívül a bizonyításhoz nem biztos, hogy elegendő, hogy van kamerafelvétel – erre már volt példa -, igy nagyon nehéz a visszatartóerőt megteremteni a rendszerben” – mondta a polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments