Hetente legalább fél órát sétálgass a temetőben

Pilát Gábor az elmúlt húsz évben közel 33 ezer embert képzett értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, továbbá több mint 8 éve tart személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Nemrég egy érdekes írás jelent meg a tollából a napidoktor.hu oldalon Lassíts az iramon! Ne legyél frusztrált! címmel. Megszívlelendő tanácsokat olvashatnak.

Rossz alapanyagokból nem fogsz tudni finom vacsorát készíteni. Nem jó állapotban lévő, frusztrált embereknek nem lesz kielégítő a párkapcsolatuk sem. Tehát akkor mi a megoldás? Ne legyél frusztrált! Nagyon jó tanács, mondhatom. Körülbelül olyan, mint amikor az orvos azt mondja a betegének: „Ne idegeskedjen annyit, árt az egészségének!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Viszlát sok +++, ha nem győzöd már számolni, nem baj, nem is kell ezután

Elmesélek egy történetet és elmondok egy technikát, ami nekem nagyon bevált.

Egyszer egy gyógyító meglehetősen furcsa tanácsot adott egy frusztrált embernek. Az izgatottan mesélte a gyógyítónak, hogy milyen hatalmas mennyiségű munkát kell elvégeznie nap, mint nap.

  • Minden este hazaviszem a munkámat – mondta idegesen.
  • Miért viszi haza? – kérdezte a gyógyító
  • Mert meg kell csinálnom – füstölgött az ember.
  • Más nem tudja megcsinálni, vagy segíteni önnek?
  • Nem! – csattant fel a férfi –, én vagyok az egyetlen, aki meg tudja csinálni. Jól kell megcsinálni, és csak én tudom elvégezni, ahogyan kell, minden rajtam múlik.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Viszlát sok +++, ha nem győzöd már számolni, nem baj, nem is kell ezután

A gyógyító ekkor a következő „receptet” adta: a páciensnek napi egy órát kellett kivennie a munkaidejéből és tennie egy nagy sétát. Aztán heti fél napot kellett kivennie, és azt a temetőben tölteni.

A férfi döbbenten kérdezte: “Miért kellene fél napot töltenem a temetőben?”

A válasz: “Azt szeretném, hogy sétálgasson ott, és nézegesse azoknak a sírkövét, akik ott fekszenek. Azt szeretném, hogy meditáljon azon, hogy sokan azért vannak már a sírban, mert azt hitték, akárcsak ön, hogy az egész világ az ő vállukon nyugszik. Meditáljon el azon a puszta gondolaton, hogy amikor majd ön is a temetőben nyugszik, a világ ugyanúgy megy tovább, és akármennyire is fontos embernek gondolja magát, mások is képesek lesznek elvégezni azt a munkát, amit most ön csinál.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Viszlát sok +++, ha nem győzöd már számolni, nem baj, nem is kell ezután

Állítólag a férfi megértette, lassított az iramon…

Igaz, hogy a szellemet le lehet csendesíteni úgy, hogy lecsendesítjük a testet, tehát legalább egyszer huszonnégy óránként hagyd abba, amit csinálsz tizenöt percre, és gyakorold a derűt. Nekem bejött.

Ne kérj

Ne kérj időt a haláltól,
Kegyelmet a sátántól,
Megértést a bolondtól,
Jótettet a gonosztól.

Lehet adna, de nem adhat,
Nincs hatalma rá,
Nem tehet mást, csak azt,
Mit a Sors szabott reá. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!