Kézilabda: ötven percig álltuk a sarat a Győr ellen

Nem vártak győzelmet a szurkolók, de becsületes, jó játékot azért igen a váci női kézilabdacsapat tegnap esti, győriek ellen vívott meccsén. Akik ott voltak, azt mondják, nem is csalódtak, hiszen az eredmény hűen tükrözi a pályán történteket: GVM Europe-Vác – Győri Audi ETO KC 27–35 (15–18).

A váci lányok lendülete nagyjából az első félidő közepéig tartott, addig szinte egyenrangú partnerei voltak a nemzetközi mezőnyben is jegyzett vendégeknek, aztán érvényesült a papírforma, s a győriek fokozatosan elhúztak. Egészen a második játékrész közepéig megmaradt a négy-öt gólos különbség, akkor rákapcsolt az ETO és jelentősen növelte az előnyét. Hét perccel a lefújás előtt már 23-31 volt az állás, a végén pedig 8 gólos különbséget mutatott az eredményjelző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„A Vác együttese egy nagyon jó csapat, remek játékosokból áll. Ma nem egy szép meccset játszottunk, de a kézilabda már csak olyan, mint egy hullámvasút, fent és lent, számunkra pedig ma az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a két pontot” – értékelte a meccset Veronica Kristiansen, a győriek játékosa.

„Gratulálok a Győrnek! Szerintem jól kezdtük a mérkőzést, szerencsére sikerült jól játszanunk. A védekezésünk nem állt össze teljesen, de támadásban jó dolgokat csináltunk” – tette hozzá a váciak erőssége, Kácsor Gréta.

„Szeretnék gratulálni a Győrnek és köszönjük a dicsérő szavakat. Csapatomat is mindenképp dicsérni tudom csak, hiszen az 50. percig méltó ellenfelei voltunk a BL-győztesnek. Sajnos a védekezésünk nem állt össze végig, nem voltunk megfelelően agresszívak, sok problémánk volt a beállóval szembeni védekezésben. A támadójátékkal elégedett vagyok, hiszen 27 gólt tudtunk lőni. Remélem, hogy Helembai Fanni sérülése nem komoly” – összegezte a tapasztalatait a váciak trénere, Szilágyi Zoltán. (fotó: gyorietokc.hu)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!