Középiskolai felvételi: két nap van a sorrendcserére

Mostanra minden középiskolába jelentkező diákot értesítettek a felvételin elért pontszámairól. Ennek ismeretében ma és holnap, egy alkalommal módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét.

Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, alapvetően két dolgot tehetnek a jelentkezők, amikor a sorrendet módosítják. – írja az infostart.hu

Az első, hogy a megjelölt intézmények közül az első helyre veszik azt, ahová a leginkább szeretnének menni. Még egy dolgot tehetnek a diákok, azt, hogy azokban az iskolákban, vagy azoknak valamelyikében, ahová már beadták a jelentkezésüket, esetleg az iskolával való konzultáció után egy új tanulmányi területet is bevehetnek a jelentkezésükbe.

A diákok új iskolát már nem választhatnak, és a korábban megjelölt tanulmányi területeket sem törölhetik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

Különbség van az eljárásban a nyolcadikosok esetében, akiknek már a jelentkezését is az általános iskolák intézték az ő számukra ugyanis a módosítást is az általános iskolák intézik, illetve ott kell kezdeményezniük a módosítást.

A másik csoport, a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők, illetve az egyéni jelentkezők, ők saját maguk kell, hogy ezt a módosítást megcsinálják az Oktatási Hivatal honlapján, ugyanott, ahol annak idején a jelentkezési lapokat előállították.

A most hatodikos vagy negyedikes tanulók bármikor dönthetnek úgy, hogy mégsem mennek középiskolába – hívta fel a figyelmet a főosztályvezető.

A nyolcadikosoknak a tankötelezettségüket kell folytatni, tehát nekik mindenképpen el kell helyezkedni valamelyik középiskolában.

Az intézmények minden tanulmányi területen sorrendbe állítják a hozzájuk jelentkezőket, ezt követően pedig egy központi szoftver határozza meg, hogy kit, melyik területre vesznek fel. Az erről szóló értesítést április 30-ig minden tanuló megkapja. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!