Rajzpályázat diákoknak: a jog és a bíróság színesben

A Budapest Környéki Törvényszék, a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben címmel rajzpályázatot hirdet két kategóriában (általános iskolás, középiskolás korosztály). A Nyitott Bíróság program keretei között kiírt pályázatra fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhetnek be pályaműveket postai úton vagy személyesen a Budapest Környéki Törvényszék székhelyére 2019. április 15-ig.

A pályázat célja:

• A jogi tudatosság elősegítése, jogi érzékenyítés a felnövekvő generációk körében, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése.

• Az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságának hangsúlyozása, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetősége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

• Figyelemfelhívás, szemléletformálás: szükséges a társadalomban élő – a „beteg”, „a fogyatékossággal élő” stb. fogalmakhoz kapcsolódó – sztereotípiák meghaladása!

A beérkezett pályaműveket oktatási, képzőművészeti és bírósági szakemberekből álló három tagú zsűri értékeli és tárgynyereményekkel jutalmazza.

A zsűrizett munkákat a Budapest Környéki Törvényszék és a ZOOM Egyesület közösen szervezett kiállításán tekinthetik meg az érdeklődők május 27. és június 11. között. A kiállítás lehetőséget biztosít, hogy megmutassuk, milyen sokféleképpen látjuk a világot, ezen belül a bíróságot, a bíróság munkáját és saját jogi lehetőségeinket.

Az Országos Bírósági Hivatal 2019 őszén a legkiválóbbnak ítélt rajzokat országos záró kiállításon mutatja be.

A pályázattal kapcsolatban a sidoe2@budapestkornyekit.birosag.hu e-mail címen kérhető további részletes információ. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!