Szeles tavasz sok napsütéssel, kevés esővel

Jól kiszúr velünk az időjárás, ha hinni lehet a meteorológusoknak. A hétvégi koranyárias tavasz után itt a valódi tavasz, amelynek fő jellemzője a változékonyság és az ilyenkor szinte már szokásos erős szelek. Kedden például eleinte kisebb, délután egyre nagyobb területen süt ki a nap, gyenge zápor legfeljebb északkeleten alakulhat ki. Az északi, északnyugati szél élénk, többfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban északon helyenként gyengén fagyhat, délután 9-14 fokra van kilátás. Frontmentes idő lesz.

Szerdán napos időre készülhetünk, nyugaton lehet több felhő, de csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Reggel északon gyenge fagy ismét előfordulhat, napközben pedig 8-13 fokot mérhetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Csütörtök hajnalban többfelé kell fagyra készülni, -5, +3 fokig süllyed a hőmérséklet. Nappal 9-15 fok várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, legfeljebb egy-egy záporral. Az északnyugati szél a Tiszántúl kivételével még többfelé élénk, néhol erős marad.

Péntek reggel még többfelé kisüthet a nap, délután már több felhő lesz felettünk, csapadék nem valószínű. Az északias szél többfelé élénk lesz. Hajnalban északon és keleten gyengén fagyhat, nappal 12-17 fok valószínű. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!