Váci köz-tér: a virágkedvelő közteres méltó büntetése

Hét éven át, kezdetben ötezer forintot, majd havonta egy ennek megfelelő értékű virágcsokrot kapott egy üzlet tulajdonosától egy közterület-felügyelő – gyorsan ideírom: nem Vácon! A csendben zajló üzlet talán még most is virágozna – képletesen és szó szerint is -, ha a fickó nem kap vérszemet és nem megy bele egy, a napokban megtartott bírósági ítéletig tartó játszmába. A hivatalos közlés szerint ugyanis egy kollégáját is bemutatta az üzlet tulajdonosának. Ekkor nem hangzott el, hogy  neki is fizetni kell a közterület használatáért, azonban a vádlottak viselkedése nyilvánvalóvá tette, hogy a továbbiakban a részére is ellenszolgáltatást kell teljesíteni.

S hogy mi volt a közterület használata? Hát egy ajtó, amelyre ezt-azt kiaggatott az üzlet tulajdonosa, meg némi placc a bejárat előtt. „A virágszalon az üzlet ajtószárnyait és az üzlet előtti járdaszakaszt az üzlet árubemutatására használta” – áll a vádiratban.

A közterület-felügyelő pedig szólt, hogy ez nem jó így, majd közölte, hogy havi ötezer a tarifa. Kezdetben kápében, aztán virágcsokorban.

Ám semmi sem tart örökké, a bűn elnyerte jutalmát. „2017. október 27-én a II. r. vádlott újra elment a virágüzletbe és ingyen csokrot szeretett volna, a virágüzlet vezetője azonban ezt megtagadta, majd később, amikor tudatosodott benne, hogy a közterület-felügyelők jogellenesen jártak el, az önkormányzat hivatalában bejelentést tett.

Mindez, nehogy valaki rosszra gondoljon, Szentendrén történt.

És az ítélet: a bíróság az I. r. vádlottat 2 év, négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, 100.000 forint pénzbüntetésre és a közterület-felügyelői foglalkozástól való végleges hatályú eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlottal szemben 275.000 forint vonatkozásában vagyonelkobzást is elrendelt. Társát, a II. r. vádlottat a törvényszék 2 év, öt évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel, 200.000 forint pénzbüntetéssel és a közterület-felügyelői foglalkozástól való végleges eltiltással sújtotta. A bíróság a vádlottal szemben 99.000 forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt.

A bűn tehát elnyerte méltó büntetését.

Már csak azt lenne jó tudni, hogy ki kapta éveken át minden hónapban a szép virágcsokrot? ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments