A piacon olcsóbbak lesznek májustól a primőrök?

Májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség, miután a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények – káposztafélék, retek, korai sárgarépa, saláta, paprikafélék, paradicsom, kígyóuborka – érését – közölte Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Ez jó hír a váci piacon vásárlóknak is, mert sok zöldség és gyümölcs még ma is nagyon drága. A kereslet-kínálat alakulásától függően az árak hetente is változnak, mondta Ledó Ferenc, és ismertette azt is, hogy az import a paprikaféléknél, paradicsomnál és kígyóuborkánál a legjellemzőbb, de az árak már kezdenek összeérni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Jelenleg a boltokban megtalálható paprika és paradicsom 70-80 százalékban magyar, az arány május közepére 95 százalék fölé emelkedik.

Az aszályos időjárás miatt tavaly kevesebb burgonya termett, mára gyakorlatilag elfogyott a belföldi termesztésű kínálat, május végén, június elején jelenik meg a korai magyar burgonya, akkor csökkenhetnek az árak is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!